8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Campania umanitară „Zi de bine”, în Piaţa Mihai Viteazul

Craiova: Campania umanitară „Zi de bine”, în Piaţa Mihai Viteazul

Asociaţia Studențească AMiCUS împreună cu Primăria Municipiului Craiova organizează sâmbătă, 5 martie 2016, campania umanitară intitulată „Zi de bine”. Un număr de 100 de tineri – liceeni şi studenţi – vor fi implicați în cinci activităţi educativ-recreative și social-umanitare. Proiectul se va desfășura între orele 14:00-16:00 în Piața Mihai Viteazul și zona pietonală din centrul municipiului Craiova.

Proiectul urmăreşte prevenirea comportamentelor de risc în rândul copiilor, adolescenţilor şi tinerilor prin implicarea acestora în proiecte sociale alături de adulţi cu valori morale bine determinate. De asemenea, se urmăreşte iniţierea şi cultivarea unei atitudini pozitive faţă de valorile moral-civice care ajută societatea să prospere şi să fie mai sigură.
Dintre activităţile care vor fi desfăşurate amintim: Bulevardul valorilor, Mesaj de bine, Flash mob, O floare pentru un zâmbet (o îmbrăţişare), Stop nemulţumirii, zâmbetul are prioritate. Prin aceste activități organizatorii își propun să aibă un impact pozitiv asupra locuitorilor din Craiova, încurajând dezvoltarea socială şi civică a oamenilor.
Acțiunea este una de anvergură internaţională şi se aşteaptă implicarea a peste 8 milioane de tineri voluntari pe întreg mapamondul.
Proiectul se desfășoară în mai multe orașe din țară după cum urmează: Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași și Arad. În anii anteriori, locuitorii din Pitești, Slatina și Alexandria au beneficiat de activitățile social-umanitare desfășurate de către tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS