17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru cazuri de gripă A H1, în Dolj

Patru cazuri de gripă A H1, în Dolj

Patru doljeni au fost diagnosticați în ultima săptămână cu virusul gripal tip A H1. Cazurile au fost confirmate de Institutul Cantacuzino București, a anunțat astăzi Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj. În total în ultimele luni în Dolj au fost înregistrate nouă cazuri cu gripă tip A H1.
În ultima săptămână în Dolj au fost înregsitrate 1.065 cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, 645 cazuri de pneumopatii acute și opt cazuri suspecte de gripă. „Au fost și opt cazuri suspecte de gripă dintre care s-au confirmat cele patru. Este vorba de tineri și maturi, nu copii sau bătrâni. Niciunul dintre cei patru nu făcuseră vaccinul antigripal”, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
În total în ultima săptămână au fost imunizați cu vaccinul antigripal 115 doljeni.
Raportările DSP Dolj arată că numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în ultima săptămână este de1.715, mai scăzut față de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară când au fost 1.910 cazuri. Reprezentanții DSP Dolj spun că ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 16,32%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS