Acasă Local Dolj ANI: Deputatul Ion Călin, în conflict de interese

ANI: Deputatul Ion Călin, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Ion Călin, deputat în Parlamentul României, ca urmare a angajării de către acesta fiicei în cadrul biroului parlamentar, în timpul legislaturii 2009-2011.

La data de 23 decembrie 2008, Ion Călin a încheiat un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obținut, în perioada angajării (05 ianuarie 2009 – 30 noiembrie 2011), venituri salariale în cuantum total de 35.093 de lei.
Potrivit ANI, Ion Călin a încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative; Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public”.
Ion Călin a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ion Călin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version