Acasă Local Dolj Craiova, scoasă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Craiova, scoasă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Oraşul Craiova a părăsit cursa pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii. În urma prezentării proiectului pentru câştigarea acestei titulaturi, doar oraşele Cluj, Timişoara, Baia Mare și București au fost alese să acceadă în selecţia finală.

Cele 14 orașe din România care și-au depus dosarele de candidatură şi care au făcut prezentarea proiectelor în faţa experţilor au fost: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș.

„Cluj, Baia Mare, Timişoara şi Bucureşti au intrat în etapa finală pentru Capitală Europeană a Culturii 2021. Contrar strategiei de până acum a juriilor pentru desemnarea finalistelor, anul acesta au fost preferate oraşe deja foarte dezvoltate din punct de vedere economic. Felicitări câştigătorilor! Pentru noi această competiţie a însemnat schimbarea imaginii oraşului”, a scris primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina de Facebook.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version