13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Alaiul datinilor din bătrâni, din oameni buni" la Craiova

„Alaiul datinilor din bătrâni, din oameni buni” la Craiova

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, sub egida Asociaţiei “Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”, organizează „Alaiul datinilor din bătrâni, din oameni buni”, în perioada 10 – 11 decembrie 2015, la Teatrul pentru copii şi tineret “Colibri”, şi celebrează prin acest mare eveniment de final de an şase decenii de existenţă ai instituţiei cunoscută şi sub denumirea de Centrul Creaţiei Populare Dolj.
Joi, 10 decembrie, ora 16.00, va fi vernisată o Expoziţie culinară “Dolju-n bucate de la Bârca” şi o alta cu fotografii de arhivă, dedicată iernii din satul tradiţional, în care vom regăsi ritualurile şi obiceiurile ei de o rară frumuseţe. Tot atunci îşi vor prezenta creaţiile elevi înscrişi la Cercul de pictură “Ghiţă Mitrăchiţă” (coord. Marina Cârjan), de la Liceul Teoretic “Adrian Păunescu” din Bârca. De altfel, această instituţie s-a alăturat grupului de iniţiativă locală din comună în cadrul proiectului nostru “Dolju-n bucate” .
După vernisaj, de la ora 18:00 va începe Alaiul Datinilor “Din bătrâni, din oameni buni” 2015 şi va continua vineri, 11 decembrie, de la ora 18:00. Intrarea este liberă în ambele seri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS