21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDGASPC Dolj a demarat o anchetă internă, în urma celor două cazuri de sinucidere petrecute săptămâna trecută

DGASPC Dolj a demarat o anchetă internă, în urma celor două cazuri de sinucidere petrecute săptămâna trecută

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, în urma evenimentelor regretabile care s-au petrecut cu doi adolescenţi aflați sub măsura plasamentului la Casa de Tip Familial “Amicii” și Casa de Tip Familial “Voința”, fiind inițiate acțiuni de monitorizare, evaluare și consiliere psihologică a tuturor copiilor și tinerilor din sistemul rezidențial.â

Primul eveniment s-a petrecut în data de 2 decembrie 2015, când o fată în vârstă de 13 ani, care locuia în Casa de Tip Familial “Amicii”, a încercat să-și pună capăt zilelor, după ce s-a întors de la școală. Angajata Casei de Tip Familial a observat că fata, elevă în clasa a VII-a la o școală din cartierul 1 Mai, nu a ajuns acasă la ora obișnuită și a plecat să o caute, împreună cu colegele fetei. Minora a fost găsită spânzurată de o țeavă de gaze din spatele blocului în care locuia. La fața locului a sosit un echipaj SMURD, iar fata a fost resuscitată și stabilizată, după care a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a rămas internată. Din păcate, în ciuda eforturilor considerabile ale medicilor, tânăra nu a mai putut fi salvată, decesul fiind înregistrat în data de 3 decembrie, în jurul orei 4.00 dimineața.

Cel de-al doilea eveniment tragic s-a petrecut în seara de 5 decembrie 2015, când un tânăr în vârstă de 19 ani, care se afla sub măsură de protecție specială în cadrul Casei de Tip Familial “Voința”, nu s-a mai prezentat la apartamentul în care locuia.
În seara de 5 decembrie, tânărul s-a aruncat în gol de la etajul 8 al unui bloc aflat în construcție, din zona Fortuna, în cartierul Craiovița Nouă. Echipajele de urgență care au ajuns la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS