21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSeminar pentru instruirea împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun, la IPJ Dolj

Seminar pentru instruirea împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun, la IPJ Dolj

Cel de-al doilea seminar internaţional din cadrul Proiectului INTACT, finanţat de Comisia Europeană (OLAF), al cărui beneficiar este Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a început la Craiova ieri, 28 octombrie. Pe parcursul a trei zile, lucrătorii din cadrul IPJ Dolj vor fi instruiţi pentru a stopa frauda, în cadrul Programului Hercule III.

Activitatea reuneşte specialişti de investigarea fraudelor din judeţele Alba, Arad, Călăraşi, Olt, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor vamale din cadrul Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin, Vămii Lom din Bulgaria şi Agenţiei Naţionale Vamale şi Fiscale din Ungaria, toţi având calitatea de parteneri. Problematica abordată vizează realizarea schimbului de experienţă în domeniul contrabandei şi a contrafacerii produselor de tutun, plecând de la cele mai reprezentative cazuri soluţionate la nivelul fiecărei instituţii participante, dar şi modalităţi şi tehnici de investigare. În cadrul evenimentului vor lua parte şi experţii Departamentului pentru Luptă Antifraudă, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţilor structurilor din teritoriu aparţinând Ministerului Public, Ministerului Finanţelor şi companiilor de tutun (Imperial Tobacco Limited Bulgaria şi British American Tobacco România) în calitate de speakeri.

Ca urmare a activităţilor derulate în carul proiectului INTACT, IPJ Dolj îşi propune îmbunătăţirea competenţele reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii implicate în lupta împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun, din România, Bulgaria şi Ungaria, întrucât aceste infracţiuni a devenit, în ultimii ani, un fenomen foarte periculos care afectează atât bugetele ţărilor cât şi interesele financiare ale Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS