24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Tineri pianiști și pagini celebre din opere, la Filarmonica ”Oltenia”

Craiova: Tineri pianiști și pagini celebre din opere, la Filarmonica ”Oltenia”

Luna octombrie debutează, pe 5 octombrie, la Saloanele Muzeului de Artă, cu o seară de muzică de cameră susținută de cvartetul Fagotissimo format din patru muzicieni – George Hariton, Mihai Timofti,  Costică Mărcuț, Pavel Ionescu – care explorează cu pasiune magnificul univers al fagotului. Repertoriul cuprinde muzică barocă și ajunge până la lucrări compuse special pentru această combinație de instrumente. Formația a susținut deja numeroase concerte în țară (Iași, Bacău, Focșani,  Râmnicu Vâlcea, Craiova, Piatra Neamț, Constanța) și străinătate (Italia, Franța, Germania, Grecia, Bulgaria, Moldova, Ucraina), participând la numeroase festivaluri și fiind prezentă în teatre de tradiție ca Piccolo Reggio – Torino, Teatro Zanon – Udine, Palazzo Magnani – Reggio Emilia, Megaron – Salonic.

Programul Filarmonicii include, în zilele de 9 și 13 octombrie, ”Gala tinerilor concertiști” ce aduce în fața publicului pianiști din spațiul
asiatic, China și Japonia, alături de artistul Albert Mamriev din Israel, care va evolua, de data aceasta, în ipostază de dirijor.
Melomanii vor audia concerte de Franz Liszt, Serghei Rahmaninov, Piotr Ilici Ceaikovski.

Vineri, 16 octombrie 2015, de la ora 19:00, Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii susțin un concert de pagini celebre din opere, în cadrul Festivalului Internațional “Elena Teodorini” (ediția a XIV-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS