Acasă Local Dolj Dolj: Viceprimarul din Botoşeşti-Paia, găsit de ANI în stare de incompatibilitate

Dolj: Viceprimarul din Botoşeşti-Paia, găsit de ANI în stare de incompatibilitate

Viceprimarul comunei doljene Botoşeşti-Paia a fost găsit în incompatibilitate, după ce inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au stabilit că alesul local a exercitat simultan două funcţii, încălcând astfel prevederile Legii 161/2003 privind măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Potrivit ANI, alesul local din Botoşeşti-Paia, Alexandru Purcaru, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2013 – 11 aprilie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „Eufrosina Popescu”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] membru al consiliului de administraţie […] la instituţiile publice”. Viceprimarul Alexandru Purcaru a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază însă, potrivit ANI, el nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version