21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Duminică are loc festivalul "Dăbuleni, suflet oltenesc"

Dolj: Duminică are loc festivalul „Dăbuleni, suflet oltenesc”

Bucatele tradiționale din Dăbuleni, pregătite după rețetele bunicii

Primăria oraşului Dăbuleni organizează duminică, 26 iulie, evenimentul cultural intitulat „Dăbuleni, suflet oltenesc”. Programat să înceapă la ora 10:00, programul acestui festival include un spectacol de folclor oltenesc, susţinut de micuţi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Craiova, dar şi de tinere talente din regiune, precum şi concursul judeţean „Dăbuleni, brand oltenesc”, sub egida Palatului Copiilor din Bănie.

Tot cu această ocazie, oraşul Dăbuleni va găzdui primul târg de economie socială din Oltenia, o expoziţie de produse tradiţionale la care sunt aşteptaţi să participe peste 20 de întreprinderi din regiune. Târgul se desfăşoară sub egida Centrului de Resurse pentru Organizațiile Non-profit din Oltenia (CRONO) în cadrul proiectului „RESoRT Rețeaua Economiei Sociale Rurale bazată pe Tradiții”.

Tot în cadrul festivalului „Dăbuleni, suflet oltenesc” va fi organizat şi evenimentul „Dolju-n bucate”, care va cuprinde o expoziţie foto, proiecţie de film şi degustare de bucate pregătite ca odinioară, organizat de Primăria Orașului Dăbuleni în colaborare Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS