Acasă Local Dolj Femeie din Lipovu, omorâtă şi aruncată pe câmp

Femeie din Lipovu, omorâtă şi aruncată pe câmp

Un bărbat de 34 de ani din localitatea doljeană Lipovu, acuzat că a omorât cu furca o femeie din comună şi a ascuns cadavrul pe câmp, a fost arestat preventiv miercuri seară, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

După primele cercetări, procurorii au stabilit că sâmbătă, în jurul  orelor 14.30, Floriana Ploşteanu, de 33 de ani, a plecat din Lipovu către Radovan, unde locuia tatăl ei. Femeia a plecat pe jos, pe un drum comunal  care leagă Lipovu şi Radovan peste câmp.

La ieşire din comună, Floriana Ploşteanu s-a întâlnit Marius Marin, zis Traian al lui Zorinel, care venea cu căruţa către  sat. Anchetatorii spun că, după ce a trecut de femeie, acesta a hotărât să întoarcă şi când a ajuns-o i-a propus să întreţină raporturi sexuale.

„Potrivit declaraţiei inculpatului, acesta i-a propus victimei să întreţină raporturi sexuale, însă refuzul acesteia l-a enervat şi l-a determinat să o lovească în cap cu furca pe care o avea în căruţă. În continuare, inculpatul a tras-o pe victimă în lanul de floarea-soarelui, unde i-a aplicat mai  multe lovituri cu furca, apoi a dezbrăcat-o, rupându-i hainele”, au precizat procurorii doljeni în referatul prin care au cerut arestarea bărbatului de 34 de ani.

Când şi-a dat seama că femeia nu mai mişcă, Marius Marin a urcat-o în căruţă şi a plecat către Radovan, iar după aproximativ 500 de metri a intrat într-o cultură de floarea-soarelui şi a ascuns cadavrul. Duminică dimineaţă, inculpatul a hotărât să scape de căruţa cu care cărase cadavrul femeii, aşa că a demontat-o şi a ascuns structura metalică în spatele unei locuinţe abandonate. Tot duminică,  Marius Marin şi-a cumpărat altă căruţă. Cadavrul femeii, care fusese sfârtecat de animale, a fost descoperit luni dimineaţă de proprietarul culturii de floarea-soarelui.

Din constatările preliminare ale medicilor legişti s-a stabilit că moartea femeii a fost violentă, suferind un traumatism cranio-cerebral cu  fractură de boltă şi  bază de  craniu. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit hainele victimei, dar şi scheletul metalic al căruţei, pe care au fost găsite urme de sânge.

După reconstituire, suspectul a fost reţinut, iar miercuri seară, Tribunalul Dolj a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version