6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţa Internaţională UNIFERO, la Biblioteca Judeţeană

Craiova: Conferinţa Internaţională UNIFERO, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește în perioada 24 – 26 iulie, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, lucrările celei de a VIII-a Conferinţe Internaționale a organizației nonprofit și non guvernamentale UNIFERO Inc., înregistrată în Atlanta, USA în anul 2007. Tematica conferinței este: Educație Globală Inclusivă. Importanța ei în Societatea Românească de azi; Contribuții ale Femeilor la Dezvoltarea Omenirii prin Branduri vechi și noi Romania.
În cadrul modulelor/simpozioane se vor dezbate de asemenea teme legate de: situația socială actuală a femeii române, familia istorică, păstrarea culturii și limbii române în alte teritorii, dar și de responsabilitate duală, soluții împotriva violenței, a abuzului și abandonului parental, proiecte legate de sănătatea femeilor și a familiilor lor.
Și în acest an Conferința Internațională UNIFERO Inc. susține și prezintă creația feminină și dedicată genului frumos, inițiind un Concurs de Creație Literară pentru Adulți .
Evenimentul se adresează femeilor din România în special, indiferent unde se află, dar și femeilor de alte naționalități din toată lumea și suporterilor acestora.
Un modul aparte este dedicat tinerilor între 18 -28 de ani care sunt încurajaţi să participe activ la lucrări/dezbateri. Studenții au intrare liberă. De asemenea, va avea loc și deschiderea celor două concursuri pentru elevii claselor III-XII.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS