24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Expoziţie de fotografie a artistului vizual Mircea Nicolae, la Clubul Electroputere

Craiova: Expoziţie de fotografie a artistului vizual Mircea Nicolae, la Clubul Electroputere

01_painea

ElectroPutere Gallery găzduieşte în următoarea perioadă expoziția personală „Şase proiecte”, semnată de artistul vizual Mircea Nicolae. Vernisajul va avea loc mâine, 27 iunie, începând cu ora 19:00, în clădirea Clubului Electroputere, actualul Teatru pentru Copii și Tineret Colibri. Programul de vizitare a expoziţiei va fi de miercuri până sâmbătă între orele 17:00 şi 19.00, sau cu programare la numărul de telefon 0724043960.

„Folosesc fotografia pe film pentru a urmări transformările fațadelor de bloc, ale stațiilor de autobuz si ale altor fragmente de oraș care pot fi introduse într-o serie, sau care sunt ele însele serii de obiecte plasate în spațiul public. Estetica acestor imagini poate fi numită realism documentar, adică un amestec de studiu tipologic, combinat cu o încercare de subliniere a seducției vizuale pe care obiectele o emană”, a afirmat artistul. „Împreună cu Ana-Maria Ciceala explorez spațiile publice și părăsite, atât din punct de vedere al traseelor, al texturilor și al stărilor mentale, dar si drept niște construcții vizuale care pot fi comunicate prin mișcare și prin acțiuni filmate. Nu in ultimul rând, iau de pe stradă obiecte găsite și flori căzute de la balcon, pe care le așez în noi configurații, care subliniază viziunea mea despre București, drept un loc ușor inteligibil si plin de viață”, a adăugat Mircea Nicolae.

Mircea Nicolae s-a născut în 1980, trăiește și lucrează în București. A fost premiat cu Special Prize la FGAP în 2010. A participat la numeroase expoziții printre care Pink Caviar la Louisiana Museum of Modern Art și One Sixth of the Earth: Ecologies of Image la Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León din Leon. În 2011 a expus la cea dea 54 ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, iar în 2015 la Vienna Biennale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS