13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Peste 200 de copii care provin din familii nevoiaşe au participat gratuit la o piesă de teatru, la “Colibri”

Craiova: Peste 200 de copii care provin din familii nevoiaşe au participat gratuit la o piesă de teatru, la “Colibri”

Peste 200 de copii din familii cu risc social, majoritatea din mediul rural, aflați în grija Asociației Vasiliada au participat gratuit duminică, 14 iunie, la o piesă de teatru oferită special pentru ei de Teatrul pentru Copii si Tineret “Colibri” din Craiova.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, cu sprijinul Teatrului “Colibri“, care a oferit copiilor posibilitatea de a viziona piesa „Ursul păcălit de vulpe” de Ion Creangă, scenariul, regia şi scenografia semnate de Valentin Dobrescu, pe muzica lui Alin Macovei – Moraru. Cu acest prilej, Asociaţia Vasiliada a marcat împlinirea a 14 ani de activitate socială în Sud-Vestul României.
“Mă bucur foarte mult că Asociația Vasiliada s-a îndreptat către Teatrul “Colibri“, pentru că toți copiii au nevoie de povești, de povești spuse cu păpusi, și, din nefericire, nu toți au șansa și oportunitatea să meargă la un teatru de păpusi. Drept pentru care gestul pe care Vasiliada l-a făcut de ziua sa este unul mai mult decât nobil, este și binevenit, și cred că este normal și pentru noi, și pentru ei, să ne unim forțele si să aducem putină bucurie, să dăm o sansă acestor copii. La multi ani!“, a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului “Colibri“, care a subliniat faptul că Teatrul pentru Copii își va manifesta  în continuare deschiderea pentru parteneriatele care vin în sprijinul copiilor proveniți din familii aflate în nevoie.
Misiunea Asociației Vasiliada, de a oferi servicii sociale persoanelor aflate în dificultate, având la baza dragostea față de semeni, a prins contur prin intermediul numeroaselor proiecte sociale care au avut în vedere sprijinirea copiilor cu risc de abandon școlar, tinerilor post – instituționalizați, tinerilor cu dizabilități, persoanelor vârstnice si a celor fără adăpost, șomerilor și persoanelor inactive pe piața muncii.

În ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel: 2954 beneficiari direcți, 9 așezăminte sociale, 9 proiecte sociale, 46 angajați și 64 voluntari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS