Acasă Local Dolj Craiova: Consilierii locali au votat prima rectificare a bugetului oraşului

Craiova: Consilierii locali au votat prima rectificare a bugetului oraşului

Ședință destul de relaxată astăzi, la Primăria Craiova. Consilierii locali ai municipiului Craiova au votat prima rectificare a bugetului Băniei. Noi sume de bani vor merge pentru cultură, pentru investiții în sport și proiecte de transport, dar și pentru asfaltarea de străzi.

Ședința, care a avut 39 de puncte pe ordinea de zi, nu a fost lipsită, însă, de discuții. Consilierul local PNL Pavel Badea s-a plâns de faptul că valoarea pachetelor de hrană pentru veteranii de război din municipiul Craiova, de 20 de lei/pachet, este prea mică și că ar trebui mărită. Acesta a făcut un amendament, considerat incomplet de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aceasta spunându-i că nu a propus o sumă de bani exactă și de unde să fie luați acei bani pentru a fi transferați în această direcție. O altă discuție a avut loc și la punctul 19, ce viza „desemnarea drei. Şuiu Elena Andreea în consiliul de administraţie al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova”. Pavel Badea a ridicat din nou problema, întrebând dacă persoana desemnată este funcționar public și dacă are minim cinci ani experiență într-o regie. Totodată, acesta a cerut ca, de fiecare dată când cineva este numit într-un consiliu de administrație, CV-ul persoanei respective să fie atașat proiectului de hotărâre. În urma mai multor discuții, punctul a fost retras de pe ordinea de zi, pentru a fi analizat mai în detaliu. De precizat că nu Primăria Craiova se ocupă de aceste recrutări pentru consiliile de administrație, ci o firmă contractată de municipalitate prin licitație.
La capitolul diverse, consilierii au ridicat mai multe probleme. Consilierul independent Ionel Pană a tras un semnal de alarmă privind o eventuală autostradă Oltenia-Europa, care să fie introdusă în Masterplanul General de Transport. Totodată, acesta a cerut mai mulți bani pentru Sport Club Municipal Craiova, având în vedere rezultatele obținute de echipele de volei masculin și handbal feminin. Consilierul independent Gheorghe Albăstroiu a solicitat înființarea unei treceri de pietoni pe strada Brestei, în zona unde se lucrează acum la asfaltarea arterei, iar consilierul PNL Dan Cherciu a vorbit despre necesitatea prezenței primarului în ședințele de comisii de dinainte de ședințele consiliului local. Cherciu a spus că este important ca edilul să fie prezent la aceste activități, pentru a vedea cum se desfășoară discuțiile. Totodată, el a specificat că membrii consiliului local ar trebui să lucreze pentru cetățeni și nu să fie mereu în răfuieli politice.
Nu în ultimul rând, consilierul Pavel Badea a mai vorbit despre starea în care se află sediul Casei Căsătoriilor. Primarul Lia Olguța Vasilescu i-a răspuns că această clădire ar urma să intre în renovare pe axele care urmează să se deschidă pentru reabilitarea de clădiri monument-istoric.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version