“Dolju-n bucate de la Bârca”, o călătorie în satul tradiţional

Autori


doljul bucate

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 12:00, o călătorie prin viaţa satului tradiţional doljean, călătorie care se va face la Casa de Cultură “Adrian Păunescu” din comuna Bârca. Evenimentul, intitulat “Dolju-n bucate de la Bârca”, se desfăşoară în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Bârca şi Primăria şi Consiliul Local Giurgiţa.

Organizatorii propun o expoziţie de fotografie cu tema “La vatra cu bucate ca-n poveşti”, o proiecţie de film, dar şi momente de joc şi cântec popular cu ansamblurile folclorice “Alunelul” din Pieleşti şi “Rapsozii Desnăţuiului” de la Giurgiţa. Cel mai important element al acestui eveniment va fi o degustare de bucate specifice comunei Bârca, pregătite după reţete moştenite din bătrâni – pâinea minţită, raci umpluţi, salată de vinete cu puţin usturoi şi ţelină, murături, turtă coaptă, gogoşi şi multe alte bucate de-ţi lasă gura apă.


“Dolju-n bucate” este o călătorie prin viaţa satului tradiţional doljean, ilustrată prin diversitate culinară şi poveştile protagoniştilor care refac tabloul reunirii familiei ţăranului autentic în jurul mesei, la care fiecare îşi spune bucuriile sau necazurile.


Comenteaza acum

Alte stiri

11 octombrie 2018

Olt: 65 de kg de peşte au fost confiscate de poliţişti

Polițiștii olteni au depistat doi bărbați care pescuiau folosind o barcă pneumatică și plase monofilament. Ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Rurală Găneasa au depistat doi bărbați, de 42 și de 46 de ani, în timp ce pescuiau pe lacul

Sumarul ediției de duminică, 21 aprilie 2019

Top