Acasă Local Dolj Adrian Popescu: „Putem câștiga și cu «U» Cluj“

Adrian Popescu: „Putem câștiga și cu «U» Cluj“

Noul „secund“ al CS Universitatea Craiova, Adrian Popescu, a venit cu norocul, trupa lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi și-a adjudecat toate cele trei puncte puse în partida cu Oțelul Galați, în ciuda faptului că a jucat aproape o repriză cu un om mai puțin. Căpitanul Universității din anii ‘90 a fost inspirat înainte de joc și le-a cerut mijlocașilor să „încerce“ poarta când au culoar de șut, așa se explică și „torpila“ lui Madson, care s-a oprit în vinclul gălățenilor.
„Sper să fie de bun augur venirea mea. S-a discutat foarte mult cu jucătorii înainte de meciul cu Oțelul, am dorit să le insuflăm dorința de a se sacrifica, de a fi răi în teren, în sensul pozitiv, și se pare că au înțeles că fără sacrificiu nu se pot obține rezultate notabile. Madson a înscris un gol superb, un șut de la distanță mare, așa cum făceam și noi când jucam. De ani buni, fotbalul românesc duce lipsă de mijlocași care știu să șuteze de la distanță, în regim de viteză. Este foarte important să cauți mereu să șutezi, să pui presiune pe portar încontinuu. Cine trebuie să tragă la poartă dacă nu mijlocașii? Atacanții trebuie să fie speculativi, dar portarul știe că vârful va încerca să finalizeze cu șut sau să strecoare mingea pe lângă el, dar se așteaptă mai puțin la o «bombă» cu pendulare de pe loc, din partea unui mijlocaș. De cele mai multe ori, este prins pe picior greșit, prost poziționat, iar asta înseamnă șanse crescute să dai gol. Șutul de la distanță este o armă, dar este nevoie ca și jucătorul să aibă calitate, să aibă simțul porții. Un mijlocaș trebuie să aibă într-un meci măcar patru, cinci șuturi, dintre care cel puțin două să fie pe poartă. Cel mai mult mă deranjează mijlocașii, care pasează foarte mult cu apărarea. Un meci se câștigă doar atacând, or, dacă tu dai mingea înapoi, înseamnă că nu vrei victoria“, a declarat fostul mare jucător al Craiovei în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Radio Sud și alege TV.

„În doi-trei ani vom fi acolo, în față“

Adrian Popescu a lăsat banii arabilor de la Al Nasr ca să facă performanță cu CSU Craiova, dar crede că despre obiective îndrăznețe se poate vorbi abia după acest sezon. „Cu toții ne-am dori să avem un parcurs foarte bun ca să ieșim în primă fază din subsolul clasamentului, apoi să începem să construim o echipă competitivă, pentru performanță. Noi am scris istorie și ne dorim ca și elevii noștri să arate aceeași determinare și ținută fotbalistică și să aibă rezultate cel puțin la fel de bune. În doi-trei ani vom fi acolo, în față, o să vedeți. Numai cu antrenamente corecte, dure, putem să ajungem unde ne dorim“, a spus „secundul“ CSU.
Referitor la următoarele două partide, cu Universitatea Cluj, în campionat, și FC Caransebeș, în Cupă, partidă care se va disputa joi, de la ora 16.00, pe terenul divizionarei B, Adrian Popescu a afirmat că gruparea olteană are un lot numeros și capabil să triumfe pe ambele „fronturi“. „Clujul este o echipă bună, în ciuda schimbărilor, însă eu consider că este o echipă de bătut. Trebuie să fim o echipă muncitoare și disciplinată, în acest fel sigur vom avea câștig. O să-i cerem referințe și lui Târnăcop, că el vine de acolo, și orice informație e binevenită. Trebuie să ne impunem și cu FC Caransebeș, fără doar și poate. Suntem o echipă de Liga I și trebuie să ne demonstrăm valoarea. Avem un lot numeros și valoros totodată, și oricine ar intra pe teren în acel joc trebuie să arate că merită să îmbrace tricoul alb-albastru“, a punctat Adrian Popescu.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version