Acasă Local Un loc de joacă din Craiova, „pavat” cu piatră concasată în loc...

Un loc de joacă din Craiova, „pavat” cu piatră concasată în loc de tartan

Un craiovean reclamă faptul că în cartierul Brazda lui Novac, copiii care merg în locul de joacă riscă să se accidenteze din cauza pietrei concasate care a fost pusă aici. Acesta spune că locul de joacă din spatele blocurilor G7, de pe strada Colonel Scarlat Demetriade este lăsat în paragină de către autorităţile locale. Aici sunt doar trei-patru echipamente de joacă, iar, ca tacâmul să fie tot, pe jos este pusă piatră concasată. Este un real pericol pentru micuţii care vin aici ca să se joace.

Craioveanul spune că părinţii nemulţimiţi de această stare au tot făcut sesizări la primărie. Spaţiul este unul generos ca întindere, pentru un loc de joacă din imdiata vecinătate a blocurilor și autoritățile trebuie să-i dea atenția cuvenită. Din păcate, este văduvit de cele mai elementare îmbunătăţiri. Mobilierul şi echipamentele de joacă sunt vechi şi sărăcăcioase, excepţie făcând toboganul. Părinţii spun că acesta a fost amplasat aici anul trecut. Tot atunci a fost împrăştiată în incinta locului de joacă şi piatra concasată.

„În acest loc de joacă a fost adusă în toamna anului trecut piatră concasată. Copii nu se mai pot juca aici. Totuşi cei care vin sunt într-un real pericol. Atunci, când aleargă se împiedică, au fost cazuri când s-au lovit şi rănit”, spune craioveanul.

Părinţii au făcut sesizări la primărie, au sunat la telefonul cetăţeanului, dar nici un rezultat.

Un loc de joacă pavat cu piatră concasată

Într-adevăr, pe toată întinderea destinată locului de joacă sunt câteva echipamente de joacă vechi şi ruginite. Unul singur, toboganul este mai nou, amplasat aici de anul trecut, după cum spun părinţii.

„Au venit anul trecut şi au aşezat aici acest tobogan şi au împrăştiat piatra concasată. Cad copii, se lovesc. Nu poţi să-l laşi singur că abia merge bine în picioare la câţiva anişori. Am făcut la primărie sesizări, la asociaţie. Ne-au răspuns că nu au fonduri, pentru noi nu mai au fonduri. Eu aici, lângă bloc vin cu fetiţa ca să se joace, nu merg în parcurile mari. Aici avem nevoie să ne amenajeze şi nouă locul de joacă. O maşină de nisip măcar să aducă şi să pună pe jos”, spune o bunică aflată cu nepoţica la locul de joacă.


Cu siguranţă, craioveanca are dreptate pentru că pe măsură ce se încălzește, copiii petrec tot mai mult timp afară, la joacă. Marile parcurile ale oraşului nu sunt întotdeauna la îndemână, cei mai mulți rămân în cartier, la locurile de joacă din apropierea blocurilor. Din păcate,acest loc de joacă arată jalnic, fără leagăne, fără prea multe echipamente de jocă, fără tartan.
Este păcat, primăria ar putea face un loc de joacă generos pentru micuţii din această parte a oraşului.

După cum arată şi imagininile surprinse ieri, la locul de joacă, acesta este aproape impracticabil. Micuţii care vin aici merg prin praf şi piatra colţuroasă, aşezată în jurul celor câteva echipamente de joacă. Acest loc de joacă nu a mai beneficiat de mult timp de îngrijire corespunzătoare. Leagănele și băncile trebuie înlocuite deoarece sunt stricate și nu mai pot fi folosite de către copii. Nici măcar un coș de gunoi nu există. Singurele elemente de noutate sunt toboganul şi gărduleţul multicolor care împrejmuieşte locul de joacă.

Locul de joacă este …..şantier

Am întrebat reprezentanţii Primăriei Craiova ce planuri au cu respectivul loc de joacă. Nu am primit nici un răspuns până la închiderea ediţiei. În schimb, reprezentanţii RAADPFL, regia care se ocupă de administrarea locurilor de jopacă din Craiova am aflat că acesta este încă la stadiul de şantier. Piatra concasată a fost adusă anul trecut, iar în acest an urmează finalizarea lucrărilor. Cum locul de joacă este un şantier, copiii nu au ce să caute aici, spun reprezentanţii RAADPFL. Tot ei recunosc că au primit sesizări legate de problemele pe care le ridică acest spaţiu de joacă locuitorilor din cartierul Brazda lui Novac, cu precădere de pe strada col. Scarlat Demetriade. revenind la starea de şantier a locului de joacă, trebuie precizat că nici un anunţ nu-i avertizează pe însoţitori că nu au voie să-şi aducă aici micuţii

Exit mobile version