Acasă Local Dolj RAADPFL mai ia un credit pentru hala care va adăposti linia de...

RAADPFL mai ia un credit pentru hala care va adăposti linia de producţie a brichetelor

RAADPFL construieşte o hală pentru linia de producţie a brichetelor
RAADPFL construieşte o hală pentru linia de producţie a brichetelor

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova mai accesează un credit bancar pentru a putea construi o hală specială în interiorul căreia să monteze linia de producţie a brichetelor pentru foc.

300.000 de lei puşi la bătaie pentru construirea halei

La finalul anului trecut RAADPFL Craiova a ales o firmă care să se ocupe de întreg procesul ce ține de montajul și punerea în funcțiune a unei linii de producție brichete, care vor rezulta din resturile vegetale pe care le adună muncitorii regiei după întreţinerea zonelor verzi din oraş. Licitaţia pe care RAADPFL a publicat-o în luna septembrie nu a fost cu prea mari bătăi de cap, fiindcă o singură firmă și-a depus oferta. Este vorba despre firma bucureșteană WOOD EXPERT INDUSTRY. Suma totală estimată inițial de regia craioveană pentru acest proiect s-a ridicat la 2.055.000 de lei, fără TVA. Însă, firma ofertantă a scăzut puțin din preţ și s-a oferit să ducă la bun sfârșit proiectul pentru 2.050.000 de lei, fără TVA, deci cu 5.000 de lei mai puțin decât suma inițială.

Acum RAADPFL-ul s-a trezit că nu are o hală în care să instaleze întreaga linie de producţie, aşa că a apelat la un credit bancar pentru o astfel de construcţie şi a publicat, pe repede înainte, o altă licitaţie – „Lucrări (Proiectare şi Execuţie) privind realizarea obiectivului de investiţii: Lucrari de construire Hală industrială pentru montarea liniei complete de producere a brichetelor de foc din resturi vegetale, cu montaj şi proiect de structură aferent halei”. Pentru acest contract, regia pune la bătaie o sumă totală estimată la 300.000 de lei, fără TVA. Una dintre cele mai importante condiţii este ca hala pe care o doreşte regia să fie gata până la jumătatea lunii iunie, adică într-un timp foarte scurt ţinând cont de faptul că astăzi este data limită pentru depunerea a ofertelor.

Cum va trebui să arate hala şi unde va fi amplasată

RAADPFL a menţionat în documentaţia publicată în cadrul acestei licitaţii toate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitoarea construcţie. „Hala industrială este compusă din două corpuri, alăturate, cu un perete comun. Terenul pe care se va amplasa hala ce face obiectul prezentei achiziţii se afla în intravilanul Municipiului Craiova şi este dat în administrarea autorităţii contractante de către primărie. Suprafaţa totală a terenului dat în administrare este de 2.351,54 mp, acesta fiind situat în Parcul Tineretului din Craiova.

Suprafaţa totală a halei va fi de circa 328 mp. Hala principala (corpul A) va servi la montarea liniei propriu-zise de producere a brichetelor, iar în hala secundară (corpul B) se va depozita cantitatea de „cipsuri” rezultate din tocarea resturilor vegetale, care vor alimenta linia de producţie din hala principală (corpul A). „Cipsurile” sunt produsul rezultat în urma procesului de tocare a resturilor vegetale, care au dimensiunile de maxim 20 x 20 mm şi grosime de maximum 2 – 4 mm. Hala secundară (corpul B) va fi realizată lângă hala principală şi va avea un perete comun cu aceasta.

Când ar putea începe să producă RAADPFL brichete

Chiar şi după ce hala va fi gata, va mai dura destul de mult timp până ce va începe producţia de brichete. În contractul pe care RAADPFL l-a semnat cu firma care se va ocupa de linia de producţie a fost stipulat faptul că lucrările vor dura 15 luni de la semnarea contractului (decembrie 2023). Acest lucru înseamnă că undeva în luna martie 2025 RAADFL ar putea începe să producă brichete pentru foc. Pe lângă lucrările de montaj, WOOD EXPERT INDUSTRY va trebui să şi instruiască muncitorii RAADPFL care se vor ocupa de întreg procesul pentru producţia brichetelor.

De menţionat este faptul că regia merge la risc cu această investiţie, fiindcă atât banii pentru linia de producţie (2.050.000 de lei, fără TVA), cât şi pentru construcţia halei (300.000 de lei, fără TVA) provin din credite bancare. Dacă investiţia va fi una profitabilă, va trebui ca mai întâi RAADPFL să achite creditele, apoi să înceapă să facă profit.

Exit mobile version