Acasă Local Craiovenii mai pot folosi banii de pe cardurile de energie. Termenul s-a prelungit

Craiovenii mai pot folosi banii de pe cardurile de energie. Termenul s-a prelungit

Craiovenii care mai au bani pe cardurile de energie le po folosi în continuare. Ei își pot achita facturile cu bani de la stat şi după data de 31 martie, deoarece valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită săptămâna trecută de Guvern.

Craiovenii, beneficiari ai cardurilor de energie, mai pot face plăţi reduse ale facturilor la căldură, gaze sau energie electrică. Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Peste un milioan de beneficiari din întreaga țară încă mai au bani pe carduri. Din acest motiv, era vital să se ia această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească.Prin urmare, cardurile pot fi folosite până la 31 mai atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

Beneficiarii nu vor să piardă banii

În aceeași situație era și craioveanca Maria B. care deține un card de energie de pe care nu a folosit toată suma. Craioveanca era nemulțumită de faptul că din data de 31 martie urma să piardă banii de pe respectivul card, deoarec nu folosise întreaga sumă.

 “Eu am plătit cu banii de pe cardul de energie factura la căldură. Luna trecută nu prea am avut ce plăti că nu am stat în locuință. Am plătit ultima factură la Termo și doream să mă lase să plătesc și gazele sau curentul și restul să pot să-i scot, așa cum fac cei care se încălzesc cu lemne. Am întrebat pe la primărie, pe la poștă, am sunat și pe la MIPE, aici nu răspunde nimeni. Sunt nelămurită și totodată nemulțumită că pierd acești bani. Fiind o tranșă care se încheie în această lună și având la dispoziție o sumă de circa 900 de lei, am decis să o folosesc pentru decontare gaze pentru a nu o pierde”, spune Maria B.

Veștile pentru acest beneficiar, cât și mulți alții din Craiova și întreaga țară sunt îmbucurătoare. Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că mai mulți craioveni mai pot face plăţi reduse ale facturilor.Mai exact, craiovenii beneficiari ai cardurilor de energie aveau posibilitatea să le mai utilizeze doar până la 31 martie 2024, data la care acestea urmează să expire. Acum, valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la 31 mai 2024.Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

Banii se pot retrage cash

Craiovenii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea. De menţionat că este vorba despre cardurile emise în 2023, încărcate cu 1.400 de lei (în două tranşe de câte 700 de lei, în februarie 2023 şi septembrie 2023), pentru că pentru  2024 nu se mai virează noi sume.

Exit mobile version