Acasă Local Primăria Craiova dă bani romilor de ziua lor

Primăria Craiova dă bani romilor de ziua lor

Primăria Craiova dă bani romilor de ziua lor. Administraţia locală craioveană se obligă să aloce suma de 20.000 de lei, pentru organizarea la Craiova a evenimentului socio-cultural Ziua Internațională a Romilor. Evenimentul se va desfășura în data de 8 aprilie 2024.
„Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Craiova , Asociația Centrul de Cultură al Romilor Dolj solicită sprijin financiar în vederea realizării unor manifestări cultural-artistice dedicate promovării dialogului multicultural, păstrării și promovării istoriei și tradițiilor romilor, pentru a marca, la data de 08 aprilie 2024, sărbătoarea ”Ziua Internațională a Romilor”.
Este cunoscut faptul că anual, data de 8 aprilie marchează ”Sărbătoarea etniei romilor din România”. Ziua Internațională a Romilor a fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care s-a desfășurat la Varșovia. Data a fost aleasă în amintirea zilei de 8 aprilie 1971, când a avut loc, lângă Londra, prima reuniune la nivel internațional a reprezentanților etniei rome, ocazie cu care au fost puse bazele unei organizații internaționale a romilor, denumită ”Uniunea Internațională a Romilor” (IRU).

Asociere

Drept urmare, ca să sprijine acest eveniment primăria se asociază cu Asociaţia Centrul de Cultură al Romilor Dolj. La rândul ei, Asociaţia se obligă să organizeze o serie de evenimente pe care să le ofere craiovenilor.


„Cu ocazia acestui eveniment, activităţile socio-culturale propuse de către Asociația Centrul de Cultură al Romilor Dolj şi oferite craiovenilor în mod gratuit, în limita locurilor disponibile, includ: masă rotundă, având ca temă celebrarea importanței Zilei Internaționale a Romilor și totodată promovarea identităţii culturale, a valorilor şi tradiţiilor acestei minorităţi, premierea elevilor şi studenţilor romi cu rezultate bune la învăţătură, expoziţie de artă fotografică cu și despre romi, expoziţie de port tradiţional romani şi spectacol de muzică lăutărească tradițională autentică “Romani Kultura” la Casa Universitarilor. Participarea Primăriei Craiova şi a Consiliului Local Municipal la acest eveniment aduce beneficii tuturor locuitorilor oraşului, care vor avea posibilitatea să afle și să descopere istoria și tradițiile comunității rome, dar și să ia parte la un act cultural romani”, se spune raportul proiectului HCL.

Exit mobile version