Acasă Local Dolj Spitalul Leamna va fi modernizat de CNI

Spitalul Leamna va fi modernizat de CNI

Așa ar trebui să arate Spitalul Leamna după modernizare

Spitalul Leamna este pe cale să fie modernizat și extins, printr-un contract pus la bătaie de Compania Națională de Investiții (CNI). Acesta a fost publicat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar valoarea lui poate ajunge la peste 32 de milioane de lei. Lucrările ar putea fi gata în doi ani de la semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Compania Națională de Investiții a publicat contractul de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare și extindere Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna”. Valoarea estimată maxima a contractului este de 32.273.630,76 lei, fără TVA, și este compusă din valoarea estimată minimă de 30.743.971,34 lei fără TVA, plus valoarea aferentă lucrărilor suplimentare.

Cele 30.743.971 de lei, fără TVA, cuprind cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului – 590.924 de lei, cheltuieli pentru investiția de bază – 29.695.967 de lei, organizare de șantier – 457.080 de lei. Construcția în sine ar trebui să fie finalizată 24 de luni. Acest lucru înseamnă că spitalul de la Leamna ar trebui să aibă o altă față în anul 2026 și să ofere condiții moderne de tratament pentru bolnavii care ajung acolo. Cel puțin așa promit autoritățile.

Președintele CJ Dolj, încântat de investiție

Președintele Consiliului Județean Dolj, instituție de care aparține Spitalul Leamna, a profitat de publicarea în SEAP a contractului de către CNI și a transmis un mesaj privitor la această investiție.

„Singurul spital specializat în tratarea tuberculozei, din întreaga regiune, urmează să beneficieze de finanțare pentru transformarea într-o unitate spitalicească modernă, care să asigure servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Anunțul de participare a fost publicat chiar astăzi (n.r.- 12 februarie) în Sistemul Public de Achiziţii Publice și, în următoarea perioadă, se va derula procedura pentru stabilirea constructorului. Lucrările vor presupune atât modernizarea a trei corpuri de clădire existente, cât și construcția unei clădiri noi.

Actualele corpuri vor fi recompartimentate, iar spațiile interioare vor fi modernizate. Vor fi create noi grupuri sanitare și zone funcționale care să corespundă standardelor medicale actuale. Noua construcție prinsă în investiție se va realiza pe amplasamentul din imediata apropiere a pavilionului în care funcționează secția medicală, având o suprafață desfășurată de peste 1.300 de metri pătrați.

Valoarea maximă estimată a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna este de peste 32 milioane de lei, fără TVA”, a scris Cosmin Vasile pe pagina personală de Facebook.

Ce condiții trebuie să îndeplinescă firmele participante și până când se depun ofertele

Firmele care vor să își depună ofertele trebuie să aibă media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani (2020, 2021, 2022) cel puțin egală cu 32.000.000 lei. De asemenea, „ofertantul va prezenta principalele lucrări executate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, din care să rezulte, cel puțin, numărul și data contractului invocat drept experiență similară, beneficiarul acestuia și datele sale de contact, data și numărul documentului de recepție, precum și ponderea și/sau activitățile pentru care a fost responsabil, împreună cu valoarea acestora, fără TVA. Ultimii cinci ani vor fi calculați până la data-limită de depunere a ofertei.

Ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii cinci ani calculați până la data-limită stabilită pentru depunerea ofertelor, au fost executate în conformitate cu normele profesionale în domeniu și duse la bun sfârșit lucrări similare cu cele ce fac obiectul contractului care se atribuie prin prezenta procedură la nivelul unui contract, maximum 2 (două) contracte, cu o valoare totală, cumulată, fără TVA, mai mare sau cel puțin egală cu 21.000.000 lei.

Prin „lucrări similare” se înțelege lucrări de construcții noi/reabilitare/modernizare/extindere/consolidare/reparații capitale aferente clădirilor civile și/sau industriale, cu condiția ca cel puțin 1 (un) contract să fi avut ca obiect lucrări de construcții noi/reabilitare/modernizare/extindere/consolidare/reparații capitale pentru o clădire civilă cu destinația unități sanitare (spital/unitate de primiri urgențe/ clinică medicală etc.)”, se arată în caietul de sarcini.

Criteriul de atribuire va fi reprezentat de cel mai bun raport calitate-preț. Firmele interesate de acest contract pot depune oferte până la data de 25 martie. Apoi urmează evaluările tehnice și financiare, care se vor finaliza undeva după jumătatea lunii iunie. Abia după aceea va fi aleasă firma care se va ocupa de lucrările din cadrul Spitalului Leamna.

Citește și: RAADPFL cumpără piatră pentru reparaţia străzilor şi poate plăti până la 4 milioane de lei

Exit mobile version