Acasă Local Dolj PNL Dolj a votat excluderea din partid a trei consilieri locali din...

PNL Dolj a votat excluderea din partid a trei consilieri locali din Craiova

Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj
Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj

Conducerea PNL Dolj a decis ieri să excludă din partid trei consilieri locali de la Craiova, propunere înaintată săptămâna trecută de Biroul Permanent Local.

Este vorba despre Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Romeo Voicinovschi. Dacă în cazul primului, PNL susţine că l-a dat afară pentru că a trecut la alt partid, în cazul ultimilor doi motivul ar fi indisciplina de partid.

„Biroul Politic Județean Dolj al PNL, reunit în ședință astăzi, 18 februarie, a votat propunerea, făcută în cadrul BPL Craiova, de excludere din partid a trei membri – Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Romeo Voicinovschi, care au și calitatea de consilieri locali.

Marian Vasile a fost radiat de drept deoarece a aderat public la doctrina altui partid. Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi au fost excluși pentru că au refuzat în mod repetat să participe la activitățile partidului la care au fost convocați de organismele de conducere în subordinea cărora se află sau din care fac parte“, spune preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica.

PNL acuză lipsa de implicare

Liberalii mai au un motiv de excludere a celor trei.

„De asemenea, deși conducerea PNL Craiova a decis că bugetul pe anul 2024 al municipiului Craiova, în forma prezentată de Primăria Craiova, nu reprezintă valorile și ideile liberale și nu respectă dorințele și interesele cetățenilor care au votat PNL și că toți consilierii PNL vor depune amendamente pe care cetățenii le-au cerut și care au fost apoi discutate în cadrul partidului, ei nu au respectat această decizie.

Lipsa lor de implicare și înțelegerile subterane cu persoane din conducerea executivă a Primăriei Craiova au devenit evidente în ultimele luni, lucru care a creat stupoare nu numai în rândul membrilor filialei, cât și în societatea civilă craioveană.

Cei trei au fost prezenți la ședința BPJ și au avut prilejul să își prezinte punctele de vedere, însă explicațiile lor lipsite de fundament au fost sancționate la votul secret printr-o unanimitate în favoarea excluderii din partid“, mai spune Stoica.

Exit mobile version