Acasă Local Dolj Polițiștii doljeni au reținut 30 de permise de conducere în ultimele 48...

Polițiștii doljeni au reținut 30 de permise de conducere în ultimele 48 de ore

Polițist lovit cu mașina de traficanți de droguri
Polițist lovit cu mașina de traficanți de droguri

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat și executat acţiuni de tip “cascadă” pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost instituite filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.

Au fost legitimate și verificate peste 512 persoane, fiind controlate și 378 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 275 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, fiind reținute 30 de permise de conducere și restrase 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au readus în atenția conducătorilor auto modificările legislative privind Legea Anastasia.

Înregistrați de aparatul radar cu viteze peste limita legal admisă

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Podari, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Râului, din municipiul Craiova, cu viteza de 135 km/h.

Un alt tânăr, de 27 de ani, din localitatea Fărcaș, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6 B, în localitatea Izvor, cu viteza de 125 km/h.

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

CITEȘTE ȘI:

Sfaturile directorului ANPC pentru cei care cumpără dulciuri, cosmetice sau bijuterii de Ziua Îndrăgostiților

Gorjul, în topul apelurilor la 112 care nu reprezintă o urgență. În Argeș, un bărbat a sunat de 31.000 de ori la 112

Exit mobile version