Acasă Local Dolj Cum poţi ajuta copiii cu cancer şi părinţii lor să aibă acces...

Cum poţi ajuta copiii cu cancer şi părinţii lor să aibă acces la psihoterapie. Târg caritabil de Crăciun pentru micuţii de la Oncopediatrie din Craiova

Târg de Crăciun caritabil Dincolo de Azi, ediţia 2022

Un copil cu cancer duce nu doar o luptă covârşitoare cu boala, ci şi cu propria-i minte şi cu propriul suflet. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu mama sau tatăl care stau lângă patul său de spital, strângând o mânuţă bandajată, din care iese vârful unei flexuri. Copiii cu boli oncologice au nevoie nu doar de tratamente care să îi ajute să învingă boala, ci şi de suport psihologic specializat, însă duc cel mai adesea lipsă de programele de psihoterapie necesare. La fel şi părinţii lor.

Care este superputerea ta Crăciunul acesta?

De aceea, Asociaţia „Dincolo de Azi”, care desfăşoară de ani întregi programe şi proiecte dedicate copiilor bolnavi din Oltenia, a decis ca fondurile strânse în cadrul târgului caritabil de Crăciun ,,WHAT’S YOUR SUPERPOWER THIS CHRISTMAS?” (Care este superputerea ta Crăciunul acesta? – n.r.), devenit deja o tradiţie, să fie îndreptate către implementarea unui program complex de psihoterapie destinat copiilor cu afecţiuni oncologice din cadrul Secției de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova și părinţilor acestora.

Evenimentul are loc vineri, 15 decembrie 2023, începând cu ora 17:00, în incinta Hotelului Restaurant ROYAL Craiova, de pe strada România Muncitoare, nr. 88, iar craiovenii sunt invitaţi în număr cât mai mare să îi treacă pragul pentru a lăsa un dar înainte de Sărbători pentru aceia care au nevoie cel mai mult de magia şi miracolul Crăciunului.
Târgul caritabil de Crăciun pentru copiii cu cancer este organizat de Asociaţia Dincolo de azi, împreună cu Departamentul de Studii Anglo-Americane şi Germane al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediţie în acest an.

Târgul de Crăciun dedicat copiilor cu cancer, darul de Sărbători pe care craiovenii îl pot face împreună

„Parteneri ai asociaţiei, copii și părinți deopotrivă, au confecționat decorațiuni de Crăciun și au pregătit surprize festive, iar invitații noștri se pot bucura de oricare dintre acestea în beneficiul copiilor pe care dorim să-i ajutăm. Evenimentul include și un concert susținut de colaboratori și invitați ai Asociației. Ne bucurăm să fiți parte din comunitatea Dincolo de azi pentru că Dincolo de azi suntem NOI. Împreună!”, a transmis preşedintele asociaţiei, Georgiana Băiaşu.

„Fondurile colectate în urma acestui eveniment vor fi direcţionate către un proiect extrem de necesar pentru micuţii noştri de la Oncopediatrie. Ne dorim să implementăm un program de psihoterapie complex, care să cuprindă atât psihologie clinică, dar şi terapie prin joacă şi terapii alternative. Copiii au nevoie de psihoterapie, de sprijin specializat, pentru a gestiona stările de boală. Şi părinţii lor la fel. Pentru că trec împreună prin această boală, în moduri diferite, dar la cote la fel de alarmante. Cancerul nu cotropeşte doar corpul, ci şi sufletul, iar copiii au nevoie de lumină şi sprijin necondiţionat. Şi au nevoie de părinţi puternici, care să le insufle şi lor putere şi siguranţă. Ne dorim enorm să ni se alăture la acest eveniment cât mai mulţi craioveni, pentru că să faci bine nu este atât de greu, a declarat pentru Gazeta de Sud Georgiana Băiaşu.

Dincolo de Azi s-a implicat încă de la înființare în susținerea comunității

Asociaţia Dincolo de azi – DA s-a implicat încă de la înființare în susținerea comunității din regiunea Olteniei prin acțiuni și campanii de amploare. Dincolo de acțiunile punctuale de sprijinire a copiilor și familiilor defavorizate, Asociația Dincolo de azi a investit și oferit sprijin pentru spitale asigurând medicamente, consumabile și echipamente medicale, în special Sectţiei de Oncopediatrie âşi Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgența Craiova. De asemenea, de la începutul pandemiei Coronavirus, asociația a sprijinit spitalele prin donații de echipamente medicale. Mai multe detalii despre proiectele asociației: http://dincolodeazi.ro sau https://www.facebook.com/DincoloDeAzi.

Povestea Georgianei Băiaşu, preşedintele Asociaţiei Dincolo de Azi şi iniţiatoarea proiectului, a fost prezentată într-un material realizat de Gazeta de Sud în anul 2022, „Îngeri printre oameni. Povestea Georgianei, îngerul copiilor cu cancer”.

Exit mobile version