Acasă Local Dolj Rămâne Craiova fără bulbi de flori? Licitaţia RAADPFL, anulată

Rămâne Craiova fără bulbi de flori? Licitaţia RAADPFL, anulată

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Licitaţie cu ghinion pentru Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public Locativ (RAADPFL) Craiova! Regia a vrut să cumpere 645.000 de bulbi de flori pentru a-i planta în această toamnă, însă licitaţia a fost anulată. În acest moment mai există încă o licitaţie similară, însă este în pericol să aibă aceeaşi soartă.

Licitaţia pentru achiziţionarea a 645.000 de bulbi a fost publicată încă din luna august a acestui an. Contractul presupunea cumpărarea de lalele, narcise şi zambile. Valorea totală estimată a contractului s-a ridicat la 866.850 de lei, fără TVA (174.768 de euro). Din cei 645.000 de bulbi solicitaţi, 500.000 ar fi trebuit să fie de lalele, iar restul de narcise şi zambile. GdS a scris, săptămâna trecută, despre această licitaţie, care nu este singura de acest tip publicată de RAADPFL în SEAP. Pentru obţinerea acestui contract îşi depusese oferta o singură firmă.

Este vorba despre ECOPROD SRL din Işalniţa, Dolj. Însă, după încheierea perioadei de depunere a ofertelor a început etapa de „evaluare calificare şi tehnică“. De curând, însă, licitaţia a fost anulată din cauză că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme. În baza prevederilor art. 212 alin.1 lit a din Legea nr.98/având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă“, se menţionează în dreptul motivului anulării.

Rămâne Craiova fără bulbi de flori?

Aşadar, Craiova rămâne, deocamdată, fără sutele de mii de bulbi care ar fi trebuit să înfrumuseţeze Craiova, la primăvară, mai ales în contextul oreganizării Târgului de Paşte. Însă, în acest moment mai este în desfăşurare încă o licitaţie pentru 500.000 de bulbi, dintre care 400.000 de bulbi de lalele, restul de narcise şi zambile. Valoarea totală estimată pentru această achiziţie se ridică la 662.500 de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, RAADPFL vrea să cumpere câte 50.000 de bulbi de lalele din culorile alb, roşu, roz, mov, lila, portocaliu, galben. Totodată, 30.000 de bulbi de lalele şatirate şi încă 20.000 de bulbi de lalele negre. Prin acest nou contract se intenţionează şi cumpărarea a 50.000 de narcise.

Nici zambilele nu vor lipsi. Se vor achiziţiona încă 50.000 de astfel de bulbi. Este vorba des câte 9.000 de bulbi de zambile galbene şi albastre şi câte 8.000 de bulbi de zambile albe, roşii, roz şi mov. Etapa de depunere a ofertelor pentru acest contract s-a încheiat pe 27 octombrie, însă pare să aibă aceeaşi soartă ca prima licitaţie. Nu a fost nicio bătaie între mai multe firme care să îşi dorească să pună mâna pe acest contract.

Aceeaşi firmă şi la a doua licitaţie

Mai mult decât atât, tot ECOPROD din Işalniţa a fost singura firmă care şi-a depus oferta şi în acest caz. Aşadar, ne putem aştepta ca după încheierea etapei de „evaluare calificare şi tehnică“, şi această licitaţie să fie trecută pe linie moartă. Nici timpul nu stă pe loc pentru RAADPFL, iar dacă doreşte, totuşi, să aibă bulbi pe care să îi planteze în această toamnă, ar trebui să revină cu prima licitaţie cât mai repede posibil. Mai ales că am intrat deja în ultima lună din acest anotimp, prielnic pentru plantarea bulbilor.

Deocamdată, însă, un lucru este cert: RAADPFL a rămas, în acest moment, cu mai puţin din jumătate din bulbii pentru florile care ar fi trebuit să înflorească la primăvară. Asta dacă nu şi cea de-a doua licitaţie va fi anulată. Partea bună este că bugetul local este scutit de aproape 175.000 de euro, fără TVA, prin anularea primei licitaţii.

Citeşte şi: La închisoare pentru tentativă de omor după un scandal între suporteri, la Craiova

Exit mobile version