Acasă Local Termo porneşte motoarele, încep probele la cald

Termo porneşte motoarele, încep probele la cald

Punct termic

Începând din noaptea de 16 spre 17 octombrie 2023, ora 18.00, caloriferele craiovenilor s-au dezmorţit. Caloriferele s-au dezmorţit treptat, deoarece furnizorul de căldură a umplut reţelele şi face probele la cald.

„Având în vedere temperaturile exterioare scăzute din ultimele zile, precum și prognoza meteo care anunţă temperaturi în scădere pentru zilele următoare, Termo Urban Craiova SRL anunţă că, din noaptea de 16 spre 17 octombrie 2023, ora 18.00, vor începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Municipiul Craiova”, anunţa SC Termo Urban.

Cu alte cuvinte, verificaţi caloriferele, altfel riscaţi să vă treziţi cu inundaţii în apartamente!

Punct termic


Trecera de la probele la cald la furnizarea căldurii în flux continuu se va face când sunt întrunite condiţiile legale.

„Furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi făcută în momentul în care temperaturile medii se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr.337/16.05.2018, respectiv după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici”.

Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi numărul mare al consumatorilor.
Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim non stop.
„Probele la cald le facem ca să verificăm cum sunt instalaţiile cu apă caldă. Aşa se procedează mereu. Noi solicităm date de la Institutul de Meteorologie şi acesta ne furnizează mereu ce temperaturi urmeaza”, a precizat Maria Petroşanu, purtător de cuvânt SC Termo Urban.

Verificăţi caloriferele, Termo umple reţelele!

Craiovenii trebuie să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalaţiile interioare din imobile, pentru a evita inundaţiile în apartamente, ce pot apărea odată cu încărcarea instalaţiilor în noul sezon de încălzire 2023-2024.

De asemenea, asociaţiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare din subsolul blocurilor sunt în stare de funcţionare şi că lucrările din interiorul condominiilor sunt finalizate.

„Totodată, vă reamintim că asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente”, anunţă Termo Urban.

Se scumpeşte gigacaloria în această iarnă?

La acest moment, craiovenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire plătesc 232,64 lei pentru gigacalorie. Tariful local de facturare a căldurii pentru populație a fost din ianuarie 2023 de 470,14 lei/Gcal (exclusiv TVA), adică 493,64 lei cu TVA. Asta după ce în decembrie 2022 Consiliul Local Craiova aprobase noul preţ propus de Termo Urban de 603,35 lei/Gcal.

„Prețul gigaloriei din Craiova se situează la cel mai scăzut nivel comparativ cu celelalte mari orașe din România: Craiova 232,62 lei, Constanța – 386,93 lei, București – 283,75 lei, Oradea – 355,28 lei, Cluj Napoca – 376,19 lei, Râmnicu Vâlcea – 356,51 lei, Arad – 334,45 lei, prețuri fără TVA”, spune primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu.

Există însă posibilitatea ca din această iarnă preţul agentului termic primar furnizat de către Societatea Electrocentrale Craiova să crească. La acest moment preţul agentului termic primar este de 334,5 de lei/Gcal.

ANRE ne solicită un fel de balanţă contabilă, cu cheltuielile pe care le avem. Pe baza cheltuielilor şi a veniturilor noastre ei stabilesc preţul reglementat, dacă se impune sau nu modificarea. Acest lucru va fi sigur către sfârşitul lunii octombrie 2023, când apare decizia ANRE. În ceea ce priveşte furnizarea agentului termic primar, am stabilit cu SC Termo Urban ca din această seară să furnizăm agent termic treptat. Ei pentru început fac probele şi dacă temperaturile externe o impun probabil vor da căldură pe timp de noapte”, a precizat Dan Vasile, director SE Craiova.

Exit mobile version