Acasă Local Dolj Opt ani de la crima oribilă din Parcul Romanescu. Parchetul: nu există...

Opt ani de la crima oribilă din Parcul Romanescu. Parchetul: nu există suspecți

Alexandra Goghez, tânăra găsită moartă în Parcul Romanescu
Alexandra Goghez, tânăra găsită moartă în Parcul Romanescu

Au trecut opt ani de când o fată de 17 ani, Alexandra Goghez, a fost găsită moartă, în stare de putrefacție, într-o zonă lăturalnică din Parcul Nicolae Romanescu. Toată această perioadă lungă și fără răspunsuri a adâncit durerea părinților, fiindcă nu a fost găsit vinovatul. Iar acum Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj transmite un răspuns șocant: nu există nici măcar un cerc de suspecți.

Ancheta, un eșec…

Opt ani de întrebări fără răspunsuri, de incertitudini și de durere fără margini pentru părinții Alexandrei Goghez, tânăra găsită moartă în Parcul Romanescu din Craiova. Opt ani în care ancheta procurorilor s-a dovedit un eșec total. Gazeta de Sud a întrebat despre cursul cercetărilor în fiecare an. Însă parchetul ne-a transmis întotdeauna că nu pot face publice detalii din anchetă fiindcă ar periclita-o.

Anul trecut, am întrebat în ce stadiu se află dosarul deschis pentru moartea Alexandrei Goghez şi câţi suspecţi există în acest caz. Răspunsul spunea doar că cercetările sunt în desfăşurare. „Dosarul la care faceţi referire este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de omor. Cauza se află în faza de cercetare a faptei. Sunt administrate probe în vederea identificării autorului infracţiunii şi stabilirii împrejurărilor în care s-a comis. Având în vedere stadiul cercetărilor, comunicarea altor informaţii ar periclita rezultatul anchetei“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în 2022.

După opt ani, nu există suspecți

La un an distanță, după un alt răspuns al parchetului, ne dăm seama că, de fapt, nu prea era nimic de periclitat. După atâta amar de vreme instituția ne transmite că nici măcar nu există un cerc de suspecți. „Cauza înregistrată sub numărul 796/P/2015 are ca obiect săvârșirea infracțiiinii de omor, prevăzută de art.188 afin.1 Cod penal și se află în faza de investigare a faptei, urmărirea penală fiind începută cu privire la faptă („in rem”). Facem precizarea că această cauză este deosebit de complexă. A ridicat mai multe dificultăți și a necesitat și necesită în continuare metode investigative complexe. Nu există suspecți în cauză la acest moment procesual. Infracțiunile de omor sunt imprescriptibile conform Codului penal”, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Între timp, chiar luna trecută, o altă crimă a avut loc în Grădina Botanică din Craiova. Aici procurorii nu au avut prea mult de lucru, deoarece criminalul a fost prins la scurt timp după ce a înjunghiat fata de 14 ani, care a și murit, și un alt tânăr de 18 ani, care a fost salvat de medici, după ce a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Cum s-a descoperit moartea Alexandrei

Trupul Alexandrei Goghez, din comuna doljeană Goieşti, a fost găsit întâmplător, pe 25 august 2015, de un craiovean, într-o zonă cu vegetație bogată din Parcul Romanescu. Cadavrul, aflat în stare avansată de putrefacţie, se afla la câteva sute de metri d terasa Ciobănașul. Tânăra lucra acolo pe perioada verii. Alexandra era elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova. Când era în oraş, locuia la unchiul său, într-un apartament din cartierul Brazda lui Novac. Din noaptea de 28 iulie 2015, fata nu a mai fost văzută. Colegii ei au povestit, la vremea aceea, că, de obicei, Alexandra pleca singură de la terasă, pe o alee principală, către ieșirea din parc de pe bulevardul 1 Mai. Numai în seara de 28 iulie a plecat pe o alee lăturalnică, care duce spre spatele parcului. De atunci nu a mai fost văzută în viață.

Citește și: IntenCity şi un complex de blocuri turn au stârnit scântei în Consiliul Local

Exit mobile version