Acasă Local Gorj Jandarmii din Oltenia s-au întrecut la Cupa „Tudor Vladimirescu”, organizată de Jandarmeria...

Jandarmii din Oltenia s-au întrecut la Cupa „Tudor Vladimirescu”, organizată de Jandarmeria Gorj

Jandarmii din Oltenia s-au întrecut la Cupa „Tudor Vladimirescu”, organizată de Jandarmeria Gorj

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj a organizat, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, un concurs inedit desfășurat pe parcursul a două zile în Poligonul Târgu Cărbunești, pe traseele de Via Ferrata ale Clubului de alpinism „White Wolf” din Baia de Fier, cât și la sediul unității.

Au participat echipaje formate din luptători din cadrul Jandarmeriei Gorj, Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, Inspectoratelor de Jandarmi Județene din Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea, precum și din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

Competiția cu caracter aplicativ-militar a presupus parcurgerea mai multor probe de concurs, printre care: ședință de tragere în poligon, traseu accidentat cu transportarea unei persoane rănite, traseu de alpinism Via Ferrata, traversare panouri și a rampelor cu obstacole, împingerea unui autoturism, trecerea prin labirint și tunel și escaladarea unui turn.

Probele parcurse de luptători au fost planificate într-o succesiune logică și s-au desfășurat cu echipe formate din patru luptători, sub supravegherea arbitrilor. Concursul a presupus dezvoltarea capacităților fizice, psihice și a spiritului de echipă, întărirea coeziunii participanților prin parcurgerea în condiții de stres și limită de timp a probelor aplicativ-militare, fiind urmărit spiritul de fair-play al participanților.

La finalul competiției, echipele clasate pe podium au fost premiate cu articole militare oferite de Asociația Sportivă „Jiul”.

Citeşte şi: Se pregătește numirea unor noi șefi în conducerea CEO

Exit mobile version