Acasă Local Gorj Sute de porții de păstrăv prăjit, oferite gratuit la Bâlciul de la...

Sute de porții de păstrăv prăjit, oferite gratuit la Bâlciul de la Tismana

Bâlciul de la Tismana are loc sâmbătă
Bâlciul de la Tismana are loc sâmbătă

Turiștii și localnicii din Tismana sunt așteptați sâmbătă să participe la „Festivalul păstravului”. Manifestările vor avea loc pe parcursul zilei de 25 martie, de Bunavestire.

Autoritățile locale se pregătesc cu 600 de porții de păstrăv prăjit și mămăliguță.

Acestea vor fi oferite gratuit participanților la eveniment. Atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Vor exista și tonete unde comercianții vor putea să își vândă produsele tradiționale, alimentare și nealimentare.

În Tismana încă se mai țes costume populare și covoare oltenești. „De mulți ani, primul mare eveniment pentru orașul Tismana, care marchează începutul primăverii, este tradiționalul Bâlci de Bunavestire sau Blagoveștenia, care se va desfășura pe data de 25 martie. Pe această cale invit toți comercianții să participe la acest bâlci, dar și pe dumneavoastră în număr cât mai mare, unde vă așteptăm cu peste 600 de porții de păstrăv, fiindcă totodată va avea loc și Festivalul păstravului. Așteptăm cât mai mulți turiști în localitate să se bucure de ce le pregătim”, a declarat primarul din Tismana, Petre Remetea.

Exit mobile version