Acasă Local Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un nou giratoriu, o...

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un nou giratoriu, o staţie desfiinţată şi fără limitatoare de viteză

Comisia de sistematizare a circulaţiei din cadrul Primăriei Craiova a respins pe bandă, în şedinţa din martie, toate solicitările de montare a unor limitatoare de viteză. A avizat însă favorabil amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la intersecţia străzii Nicolae Romanescu cu Aleea 2 Bechetului şi a întors mai multe documentaţii privind construirea unor imobile.

Comisia de sistematizare a circulaţiei a avizat favorabil amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la intersecţia străzii Nicolae Romanescu cu Aleea 2 Bechetului

Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale a municipiului Craiova a avut ceva de lucru la întrunirea din această lună. 38 de solicitări s-au aflat pe ordinea de zi a comisiei, dar nu toate au primit aviz favorabil. 15 cereri au fost respinse, în forma propusă iniţial. Unele definitiv, cum a fost cazul solicitărilor de montare a unor limitatoare de viteză, pentru altele s-a cerut refacerea documentaţiei. 

Comisia de sistematizare nu a fost de acord cu amplasarea unor limitatoare pe strada Câmpia Islaz, la intersecţia cu strada Călugăreni şi Iulius Cezar; pe bulevardul Nicolae Romanescu, în zona trecerii de pietoni de la LIDL; pe strada Bariera Vâlcii, la trecerea de pietoni din zona Penitenciarului; pe strada Brestei, în zona trecerii pentru pietoni din zona magazinelor „Casa cu Cocoşi” şi „Manea”; pe strada George Enescu, între imobilul de la nr. 26 şi Şcoala Gimnazială Specială Sf. Mina; pe strada Drumul Apelor, nr. 44. De asemenea, membrii comisiei nu au fost de acord nici cu construirea unui scuar la trecerea pentru pietoni de pe strada Caracal, din apropierea intersecţiei cu strada Anul 1848, şi nici cu montarea unui semafor pietonal pe Aleea 1 Henry Ford. 

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Se desfiinţează staţia de autobuz de la aeroport

În şedinţa din martie a Comisiei de sistematizare a circulaţiei a fost avizată favorabil desfiinţarea staţiei de autobuz din dreptul Aeroportului Internaţional Craiova (traseul nr. 9 – staţia nr. 21). În schimb, nu s-a avizat mutarea amplasamentului staţiei de autobuz de pe bulevardul Decebal, zona Helmat. Aviz favorabil a mai primit proiectul privind construirea unor refugii pentru pietoni pe trecerea de pietoni situată pe strada Nicolae Iorga, intersecţie cu strada Fraţii Goleşti, respectiv pe bulevardul 1 Mai, înainte de sensul giratoriu de la Ciupercă. Tot în zona Ciupercă vor apărea o serie de treceri pentru pietoni. Mai exact, vor fi trasate marcaje rutiere „Trecere pentru pietoni” la toate intersecţiile străzilor adiacente cu strada Dealul Spirei, de la intersecţia cu Râului până la intersecţia cu bulevardul 1 Mai. 

Comisia de sistematizare a circulaţiei a avizat favorabil amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la intersecţia străzii Nicolae Romanescu cu Aleea 2 Bechetului

De asemenea, s-a avizat favorabil amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la intersecţia dintre strada Nicolae Romanescu şi Aleea 2 Bechetului, o zonă intens circulată unde, recent, au fost executate lucrări de lărgire a benzilor de circulaţie. Comisia de sistematizare a eliberat avizul pentru proiectul „Amenajare parcare supraetajata P+3 – în zona Liceului Energetic” şi a decis suspendarea parcării din vecinătatea imobilului situat pe strada Sf. Dumitru, nr. 1 (New York), însă doar în perioada executării lucrărilor de reabilitare a clădirii, demarare lor urmând să fie anunţată în prealabil la Primăria Municipiului Craiova. 

Avize nefavorabile în cazul construirii unor imobile. Se reface documentaţia

Patru solicitări privind construirea unor imobile în Craiova nu au primit aviz favorabil din partea Comisiei de sistematizare la şedinţa din această lună. La toate s-a cerut refacerea documentaţiei. Unui solicitant care dorea o schimbare de destinaţie din locuinţă în clădire cu spaţiu de depozitare la parter, birouri la etajele 1 şi 2 şi locuinţă unifamilială la etajul 3 şi mansardă i s-a cerut să amenajeze spaţii de parcare la parterul imobilului. Pentru un alt imobil P + 3E, cu destinaţia spaţii comerciale la parter şi locuinţe colective la etaje, a fost cerută refacerea documentaţiei, respectiv înlocuirea sistemelor de parcare de tip Klaus şi reamplasarea locurilor de parcare, eventual la unul din nivelele imobilului. 

Comisia a cerut acelaşi lucru şi la o solicitare de aviz pentru construirea unui imobil D+P+3E cu destinaţia locuinţe colective şi parcări la demisol. Solicitantului i s-a dat aviz nefavorabil şi i s-a recomandat să refacă documentaţia, să reducă numărul apartamentelor şi să renunţe la sistemele de parcare de tip Klaus. La fel s-a întâmplat şi în cazul construirii unei clădiri P+2 cu destinaţie de birouri şi împrejmuire teren. Aici, solicitantului i s-a recomandat să refacă documentaţia, să folosească trotuarul doar pentru realizarea accesului auto (maxim 5,5 m) şi să renunţe la sistemele de parcare de tip Klaus. 

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Avize favorabile pentru noul mall

Tot în şedinţa din martie s-a dat aviz favorabil pentru tot ceea ce presupune construirea noului mall de pe Calea Severinului, nr. 61: construire Retail Park şi construcţii anexe (post trafo, rezervă PSI), împrejmuire, totem, reclame luminoase, semnalistică parcare, drumuri de incintă şi platforme parcare, branşamente utilităţi şi organizare de şantier, „modificări compartimentări interioare, modificări faţade, modificare tramă structurală, modificare suprafaţă construită şi desfăşurată la autorizaţia de construire nr. 19 din 07.01.2022 – Promenada Mall Craiova“. Comisia a avizat favorabil şi obiectivul „Amenajare infrastructură, suprastructură, spaţii verzi, instalaţii pluviale şi electrice aferente canal pluvial Craioviţa – Balta Craioviţa“.

Exit mobile version