Acasă Local USR Dolj sună adunarea la Craiova. Vrea alianţă în lupta cu PSD

USR Dolj sună adunarea la Craiova. Vrea alianţă în lupta cu PSD

Liderul USR Dolj, Cezar Drăgoescu, vrea un pol de dreapta în Craiova, în vederea alegerilor locale din 2024, cu scopul asumat de a schimba administrația PSD

USR Dolj sună adunarea la Craiova. Încep să se ascută săbiile în politica doljeană, cu mai bine de un an înainte de alegeri. Cel puţin în tabăra opoziţiei, unde USR Dolj cere întăriri în lupta cu PSD, partid care conduce Doljul şi Craiova.

Într-o conferinţă de presă organizată miercuri, conducerea USR Dolj a făcut un apel către partidele de dreapta să înceapă discuții pentru „elaborarea unei strategii care să aibă ca prioritate formarea unui pol de dreapta, în vederea alegerilor locale din 2024, cu scopul asumat de a schimba administrația PSD din Craiova“. În opinia USR Dolj, Craiova se confruntă în prezent cu probleme economice majore, inclusiv o pierdere semnificativă a populației și o lipsă de investiții. „Alegerile locale din 2024 sunt cruciale pentru a schimba această situație, iar USR Dolj este pregătit să formeze un pol de dreapta cu toate partidele democratice care își doresc schimbarea PSD din administrația locală“, este mesajul din tabăra useriştilor. 

„Conduse de PSD, Doljul și Craiova au ratat oportunitate după oportunitate. Puteam să fim un hub IT. Puteam să fim polul industriei automotive. Puteam să fim un competitor in industria aeronautica, însă PSD și-a demonstrat de nenumărate ori lipsa viziunii pentru dezvoltarea județului și modernizarea Craiovei. Nu progresăm deloc. USR Dolj cheamă partidele de dreapta la discuții pentru formarea unui pol de dreapta care să aibă ca prioritate îmbunătățirea vieții cetățenilor din Craiova prin propunerea unui program de guvernare locală clar, cu un singur obiectiv: un nivel de trai mai ridicat și servicii publice de calitate“, a declarat Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj. 

USR Dolj sună adunarea la Craiova. Cezar Drăgoescu: „Să lăsăm orgoliile la o parte“

Drăgoescu a mai menţionat că în alianţa de dreapta nu trebuie să mai existe orgolii. „Fac un apel să lăsăm orgoliile la o parte și să colaborăm pentru binele Craiovei și al județului. A sosit momentul ca după 33 ani de pesedizare, Craiova să aibă un primar de dreapta, cu o majoritate reformatoare tot de dreapta. Sunt convins că acesta este începutul sfârșitului pentru Olguța Vasilescu și administrația PSD!“, a spus Cezar Drăgoescu. 

„Deși suntem singurul partid care a făcut opoziție în Craiova în ultimii ani și suntem partidul care nu și-a trădat electoratul, așa cum au făcut consilierii locali PNL, în vederea alegerilor locale din 2024 suntem pregătiți să luăm o decizie într-un mod altruist și să începem discuțiile cu toate partidele democratice care își doresc înlăturarea PSD. Credem cu tărie că aceasta este o alegere empatică pentru Craiova și pentru toți craiovenii și că este un pas necesar în schimbarea balanței electorale din Craiova“, a completat Ion Belu, președintele USR Craiova. 

Ce spune liderul PNL Craiova

Întrebat despre propunerea USR Dolj, preşedintele PNL Craiova, deputatul Nicolae Giugea, a afirmat că încă nu au existat discuţii pentru o alianţă locală de dreapta, dar că asta ar fi, de fapt, o temă naţională.

„În primul rând, astfel de apeluri se lansează în urma unor discuţii. Nu au avut loc discuţii. Eu cred că este o temă naţională în momentul de faţă. Este venit de la centru acest apel. L-au auzit şi pe la televiziuni la nivel naţional. Vom vedea. Ştiţi că eu am fost cel mai mare susţinător al unei alianţe de dreapta pentru 2020, dar a apărut un reprezentant al unui partid care nici nu mai există, care avea 0,8% în sondaje, care s-a opus total.

Curios, după alegeri, o rudă a celui care s-a opus crunt alianţei de dreapta la nivelul municipiului Craiovei şi la nivelul judeţului Dolj a primit nişte autorizaţii pentru nişte construcţii. Probabil e o întâmplare. Şi din cauza acelui 0,8 % care s-a opus nu am reuşit să facem alianţa de dreapta. USR-ul n-a avut nicio structură la nivelul judeţului Dolj. Concentrarea lor a fost atunci pe Craiova. Dovadă că nici n-au intrat în Consiliul Judeţean. Dar poate lucrurile s-au mai îmbunătăţit în momentul de faţă. Se deschide un culoar unor discuţii“, a spus Nicolae Giugea. 

„PNL nu îşi pierde identitatea“

Întrebat dacă ar vedea un candidat comun USR – PNL pentru Primăria Craiova, deputatul Nicolae Giugea a spus că „este prematur să-mi dau eu acum cu părerea despre ce va fi peste un an şi jumătate“.

Nicolae Giugea, președintele PNL Craiova: PNL este cel mai puternic partid de dreapta din România

Chiar dacă în acest moment România este guvernată de o alianţă PNL – PSD, Giugea nu consideră că partidul pe care îl reprezintă şi-a pierdut identitatea. „PNL nu îşi pierde identitatea şi prin atitudine şi prin tot ce face şi prin această alianţă pentru guvernare. N-avem cum să fim de stânga. Am fost, suntem şi rămânem de dreapta. PNL este cel mai puternic partid de dreapta din România“, a afirmat preşedintele PNL Craiova.

Exit mobile version