Acasă Local Dolj Primăria Craiova, trezește-te!Unde sunt limitatoarele?

Primăria Craiova, trezește-te!Unde sunt limitatoarele?

Limitatoarele au dispărut de pe strada Bariera Vâlcii

O parte a craiovenilor care locuiesc în Bariera Vâlcii cer primăriei să pună limitatoare de viteză în apropierea trecerii de pietoni de la școala din cartier. Localnicii care au copiii la școala se plâng de faptul că nu de puține ori micuții au fost la un pas de a fi loviți de mașini. Aceștia mai spun că anul trecut au fost montat bumpere pe strada Bariera Vâlcii, dar după două săptămămâni au dispărut pe motiv că au fost stricate.

În anul 2022, la solicitarea Școlii gimnaziale „Ion Țuculescu” din Bariera Vâlcii, Primăria Craiova monta pe strada Bariera Vâlcii, la trecerea de pietoni din fața respectivei unități școlare, limitatoare de viteză. Minunea a ținut două săptămâni și limitatoarele au dispărut pe motiv că au fost distruse. Acum localnicii care își duc copiii la această unitate de învățământ se întreabă când vor fi montate alte bumpere. Ei spun că nu de puține ori micuții au fost la un pas de a fi loviți de mașini chiar pe trecerea de pietoni. Prezența limitatoarelor de viteză i-ar proteja pe cei mici atunci când vin sau pleacă de la școală și se angajează în traversarea străzii. Strada Bariera Vâlcii este o stradă intens circulată, făcând legătura între oraș și centura ocolitoare a Craiovei.

Strada Bariera Vâlcii/foto Claudiu Tudor

Locuitorii și-au arătat îngrijoararea față de această situație și au purtat discuții pe grupul de socializare al cartierului.

„Știți ceva, limitatoarele de viteză de la școala gimnazială Ion Țuculescu.nr14 din Bariera Vâlcii se mai montează? Le-au montat, au stat două săptămâni și au dispărut spunandu-ne că în două săptămâni le vor monta din nou”, întreabă un localnic.

Răspunsul vine de la un al locuitor din cartier:

„Am fost mințiți că au fost distruse într-o noapte și că vor fi remontate în maxim două săptămâni. Veni 1 martie și nimic nu se mișcă. Fără limitatoare, fără semafoare inteligente pentru pietoni și nici măcar un polițist local care să sacrifice câteva ore din program pentru a dirija circulația în folosul siguranței copiilor noștrii”, răspunde craioveanul.

Limitatoarele pot evita o tragedie

Mai în glumă mai în serios locuitorii din Bariera Vâlcii își exprimă nemulțumirea față de această decizie a autorităților. O decizie proastă, spun ei, deoarece copiii lor sunt expuși accidentelor atunci când merg la școală.

Eu cred că își strică aleșii noștrii mașinile, de aia au fost luate. Trebuie semafoare pentru pietoni”, este de părere un alt craiovean. Oamenii spun că sunt expuși pericolului de a fi accidentați atât copiii, cât și adulții.

„Acum nu mai contează. Singurul lucru care contează este că nu se face nimic să fim în siguranță la acea trecere de pietoni. În această dimineață venea o dubiță cu viteză, abia a oprit să trecem. Sunt sigură că dacă nu eram și eu cu copilul, cine știe ce se putea întâmpla. Eu am așteptat să oprească din ambele părți , dar copiii ….”, spune o localnică.

Necesitatea montării acestor limitatoare de viteză este susținută de toți localnicii care circulă zilnic pe strada Bariera Vâlcii, indiferent că sunt pietoni sau conducători auto.

„Și noi circulăm și cu mașina și fără, erau bune limitatoarele. Nu odată, de mai multe ori era să fiu lovită pe trecere atât singură cât și cu copilu de mână. Se circulă haotic, mulți nu încetinesc,oprește unu pe o banda, iar pe cealaltă nici nu se uită. Asta până se va întâmpla o nenorocire. Dacă nu se mai montează limitatoare, să se pună semafoare”, spune un alt localnic din Bariera Vâlcii.

La unison, cetățenii din acest cartier al orașului cer să se monteze limitatoare de viteză pentru siguranța copiilor, dar și a tuturor cetățenilor care frecventează zona. Este singura modalitate de a se evita o tragedie.„Erau bune pentru siguranța elevilor. Am doi copii la școală, acolo. De multe ori am văzut copii care au scăpat la limită de accident”, spune o mămică.

Primăria Craiova promite că va monta alte limitatoare

Reprezentanții Primăriei Craiova răspund: „Limitatorul a fost scos pentru ca era deteriorat și va fi înlocuit cu unul nou„, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei. Acum, rămâne de văzut când Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Craiova va decide reamplasarea limitatoarelor de viteză pe strada Bariera Vâlcii pentr evitarea unei tragedii. Nu mai târziu de anul trecut, pe trecerea de pietoni din preajma unei unități de învățământ din Craiova o elevă a fost lovită de un autoturism. Eleva de 12 ani a fost lovită de o maşină în timp ce traversa pe trecerea de pietoni din faţa Şcolii „Nicolae Bălcescu” pentru a ajunge la cursuri . Eleva nu a mai ajuns în clasă, ci la spital. La trecerea de pietoni unde a avut loc accidentul, nu există limitatoare de viteză, fiind semnalizată luminos.

Exit mobile version