Acasă Local Dolj RAADPFL-ul închiriază utilaje pentru pavarea străzilor și udarea florilor

RAADPFL-ul închiriază utilaje pentru pavarea străzilor și udarea florilor

RAADPFL închiriază buldoexcavator

RAADPFL Craiova închiriază utilaje. Regia subordonată primăriei va încheia un acord cadru pe o perioadă de un an pentru închirierea unor vehicule industriale cu șofer cu tot. Costurile ar fi de cel mult 957.429 de lei.

Directorul regiei, Adinel Ilinca spune că:

“ Așa procedăm în fiecare an. Avem nevoie de utilaje pe care noi nu le deținem și în acest caz închiriem De exemplu, am nevoie de un buldoexcavator de capacitate mare, am nevoie de un trailer, am contractul încheia și când îmi sunt necesare dau comandă să mi se trimită un anumit utilaj. Nu am în regie și este normal să am un contract și când utilajul îmi este necesar solicit firmei cu care am contract să mi-l pună la dispoziție. Un alt exemplu, regia se ocupă de reparații pe străzile pietruite. Aici am nevoie de un buldo compactor pe care eu nu-l dețin ”.

RAADPFL caută șase utilaje

(FOTO: Claudiu Tudor)

Recent, RAADPFL Craiova a scos la licitație contractul pentru închirierea mai multor autovehicule necesare activității pe care o desfășoară. Regia are nevoic de două compactoare, două autocisterne de apă, autogreder, buldozer. Conform caietului de sarcini acordul-cadru va fi încheiat pe o perioadă de un an și va fi împărțit în două contracte subsecvente. Valoare estimată ar fi între 26.753, 92 de lei și maxim 957.429 de lei. Contractul va fi împărțit în patru loturi.Primul lot cuprinde două compactoare de câte 9 tone, aceste utilaje îi sunt necesare regiei pe durata anului 2023 și trei luni din anul 2024. Utilajele sunt folosite la reparațiile făcute la străzile pavate cu piatră. Pentru închirierea celor două utilaje regia este dispusă să plătească între 2.726,08 de lei și 511.140 de lei.Pentru cel de-al doilea lot, regia va plăti cel mult 199.408 de lei, pentru închirierea cu șofer a două autocisterne de apă.

În mod normal, RAADPFL folosește astfel de utilaje pentru udarea spațiilor verzi din oraș. Regia mai are nevoie de un autogreder pentru a cărui închiriere va plăti cel mult 107.405 de lei.  Ultimul pe lista de închirieri este un buldozer. Este vorba de un buldozer pe șenile pentru a cărui închiriere, regia dă cel mult 139.476 de lei.În loc să cumpere utilaje, RAADPFL vrea să le închirieze pentru o perioadă de 12 luni. Explicația reprezentanților regiei este aceea că utilajele nu-i sunt necesare permanent și pe o perioadă lungă de timp.

Din pavaj și iarbă verde, regia scoate bani

Închirierea unor asemenea utilaje este semn că RAADPFL se pregătește pentru reparaţii pe străzile Craiovei, cu precădere cele pavate cu piatră cubică şi piatră de râu care cad în sarcina Regiei. Operatorul întreţine şi repară străzile de pământ şi cele pavate cu piatră din oraş. Ulterior Primăria Craiova decontează costurile lucrărilor. Pentru aceste lucrări Regia urmează să închirieze pe lângă utilajele din dotare şi alte utilaje dimpreună cu şoferii. Totodată, Regia întreține și spațiile verzi, din care cauză operatorul închiriază şi pentru acest domeniu mai multe utilaje cu şofer cu tot. Reprezentanţii Regiei spun că în acest fel îşi completează parcul de utilaje pentru a asigura activitatea pentru întreg anul 2023. Acestea vor fi folosite pentru lucrările comandate de Primăria Craiova, dar şi pentru terţi. În concluzie, Regia închiriază șase utilaje care vin la pachet cu şoferii. Anul trecut, aceeași regie a închiriat opt utilaje.

Exit mobile version