Acasă Local Gorj Bărbați reținuți pentru că ar fi cerut mită pentru a aranja un...

Bărbați reținuți pentru că ar fi cerut mită pentru a aranja un concurs de angajare la ISU Gorj

Bărbați reținuți pentru că ar fi cerut mită pentru a aranja un concurs de angajare la ISU Gorj
Bărbați reținuți pentru că ar fi cerut mită pentru a aranja un concurs de angajare la ISU Gorj

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus vineri reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzute de art. 291 alin. 1 din Codul penal.

Pe 21.02.2023, un bărbat a denunțat faptul că în luna iunie 2022, pe când lucra la SC Minprest SA Rovinari, un coleg de serviciu i-a spus îl poate ajuta să promoveze concursul organizat de ISU Gorj pentru funcţia de șofer, întrucât cunoaşte foarte bine o persoană din conducerea instituţiei respective, și a pretins pentru acest serviciu suma de 10.000 euro.

Martorul denunţător s-a întâlnit cu colegul său și cu un alt bărbat, care a deţinut anterior o funcţie de conducere în cadrul SC Minprest SA Rovinari și care i-a spus că o cunoaşte foarte bine pe o persoană cu funcţie de conducere din cadrul ISU Gorj.

A doua zi, martorul denunţător a fost anunțat de colegul său că i-a fost aranjată promovarea concursului, acesta cerându-i cu această ocazie 2.000 de euro, bani care martorul denunţător i i-a dat.

Le-a dat 7.000 de euro

Pe 10.08.2022, cu o zi înainte de proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de colgul său, care i-a cerut ca în ziua examenului să aducă încă 3.000 de euro pentru a-i da intemediarului, care urma să-i împartă cu restul comisiei de examinare.

Pe 11.08.2022, martorul denunţător le-a dat celor doi 3.000 de euro.

În aceeași zi, după susţinerea examenului, bărbatul a fost contactat din nou de colegul său, care i-a cerut încă 2.000 de euro, iar în seara zilei respective s-a întâlnit cu colegul și cu intermediarul la o terasă din Târgu Jiu, unde i-a dat celui din urmă 2.000 de euro.

Cei doi bărbați care au pretins suma de 10.000 de euro, din care au primit 7.000 de euro de la martorul denunţător, sunt cercetaţi acum pentru trafic de influenţă.

Vineri, 24.02.2023, au fost ridicate documente legate de concursul organizat de ISU Gorj în anul 2022 la care s-a făcut referire.

Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

Poziția ISU Gorj

„ISU Gorj nu are nicio legătură cu această situație și niciun reprezentant al instituției noastre nu este implicat în această speță!

Concursul la care se face referire a fost validat, toate locurile au fost ocupate și este regretabil ca prin astfel de acțiuni percepția despre meritele celor care au promovat poate să fie una distorsionată.

Totodata, este regretabil că din cauza unor astfel de persoane, și a articolelor de presă apărute, cetățenii care îsi doresc să urmeze o carieră în cadrul instituției noastre pot avea îndoieli despre corectitudinea acestor concursuri.

Precizăm faptul că în cadrul instituției noastre toate concursurile sunt organizate si se desfășoară în condiții legale, toti candidații au sanse egale si va promova, întotdeauna, candidatul care s-a pregătit cel mai bine!

Toate promisiunile venite din partea oricărei persoane despre anumite favoruri pe care le poate obține în cadrul unui concurs organizat de către institutuția noastră sunt false!

ISU Gorj nu tolerează nicio abatere de la metodologiile de organizare a concursurilor și nicio încălcare a prevederilor legale!“, se arată într-un comunicat dat publicității vineri de ISU Gorj.

Exit mobile version