Acasă Local Gorj Amenzi de 188.000 de primite de angajatori din Gorj care nu respectau...

Amenzi de 188.000 de primite de angajatori din Gorj care nu respectau legislația muncii

Angajatori din Gorj, amendați de ITM cu aproape 300.000 de lei pentru încălcarea legislației muncii
Angajatori din Gorj, amendați de ITM cu aproape 300.000 de lei pentru încălcarea legislației muncii

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în ultima săptămână 45 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale în valoarea de 188.000 lei și dispuse 185 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator din municipiul Târgu Jiu, având domeniu de activitate transporturi terestre de călători a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Exit mobile version