Acasă Eveniment Vâlcea: 15 persoane ajunse la spital consumaseră droguri la o petrecere

Vâlcea: 15 persoane ajunse la spital consumaseră droguri la o petrecere

Drogurile ar fi fost consumate în cadrul unei petreceri
Drogurile ar fi fost consumate în cadrul unei petreceri

Un număr de 15 persoane dintre cele 16 care au ajuns la spital sâmbătă seara, după ce au participat la o petrecere privată la Râmnicu Vâlcea, au avut teste pozitive THC pentru marijuana, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran.

Persoanele care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea au plecat spre domiciliile lor în cursul nopţii şi dimineţii de duminică. Nu a fost necesară internarea lor, a indicat sursa citată.

„În total, la spital au ajuns 16 persoane cu vârste între 20 şi 53 de ani. Dintre acestea, 15 au ieșit pozitive la testul THC pentru marijuana. Nu au rămas internate, au plecat spre casele lor până în această dimineaţă, la ora 7,00. Ar fi participat la o petrecere privată”, a afirmat Dan Ponoran.

Managerul unităţii medicale a spus că nu poate preciza cum au ajuns persoanele respective să consume marijuana.

S-ar fi consumat „prăjituri speciale“

În spaţiul public s-a afirmat că persoanele care au ajuns la spital de la o petrecere din Râmnicu Vâlcea ar fi consumat „prăjituri speciale”.  O anchetă a instituţiilor abilitate să investigheze cazuri de consum şi trafic de droguri este în curs.

Un dosar penal pentru trafic de droguri a fost înregistrat la Râmnicu Vâlcea. Asta după ce sâmbătă seara mai mulţi participanţi la o petrecere organizată la un restaurant din municipiu au ajuns la spital. Aceștia acuzau stări de rău, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

„S-a înregistrat dosar penal pentru trafic de droguri, iar competenţa este exclusivă a D.I.I.C.O.T.”, a precizat sursa citată.

Cum au ajuns la spital cele 15 persoane care au consumat droguri

La petrecere participau aproximativ 70 de persoane. Unele dintre acestea au acuzat stări de rău, iar 16 au ajuns la spital. Anumite persoane s-au deplasat pe cont propriu, altele au fost transportate de echipaje de la Ambulanţă şi SMURD.

„La data de 21 ianuarie, în jurul orei 20,20, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta unui restaurant din municipiu, mai multe persoane acuză stări de rău. Din primele verificări efectuate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, în incinta restaurantului, se desfăşura o petrecere. Aici erau prezente aproximativ 70 de persoane, iar, la un moment dat, unele dintre acestea au acuzat stări de rău. La spital au ajuns mai multe persoane, în vederea efectuării de investigaţii medicale amănunţite. În continuare, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis, sâmbătă seara, reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Citește și: VIDEO Țigări de contrabandă de peste 1,5 milioane de euro, descoperite la PTF Bechet

Exit mobile version