Acasă Local Olt Jandarmii gorjeni, la datorie de Revelion

Jandarmii gorjeni, la datorie de Revelion

Jandarmii gorjeni, la datorie de Revelion
Jandarmii gorjeni, la datorie de Revelion

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj, în mod independent, cât și în cooperare cu poliția, cu prilejul Anului Nou 2023, intensifică misiunile de ordine publică pentru siguranța cetățenilor și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În această perioadă, aproximativ 300 de jandarmi gorjeni vor executa misiuni de ordine și siguranță publică la manifestările publice organizate în localitățile Târg Jiu, Motru, Turceni, Târgu Cărbunești, Bumbești-Jiu, Tismana, Rovinari, Runcu, Prigoria și Roșia de Amaradia, Baia de Fier, precum și misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele aflate în responsabilitatea jandarmilor gorjeni.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, jandarmii recomandă cetățenilor care doresc să participe la evenimentele organizate cu prilejul Revelionului următoarele:

  • să respecte indicațiile forțelor de ordine
  • să nu cumpere materiale pirotehnice din surse neautorizate
  • să evite conflictele


În această perioadă continuă acțiunile de combatere a comercializării ilicite de obiecte artizanale de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, în locuri publice, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituind infracțiune.

Jandarmii montani gorjeni recomandă turiştilor care se vor afla de Revelion în zonele montane din Rânca, Runcu și Tismana să țină cont de avertizările meteo, să aibă un echipament adecvat și să aibă asupra lor un telefon mobil încărcat.

Cetățenii pot solicita sprijinul jandarmilor gorjeni în situația producerii de fapte antisociale sau a tulburării ordinii publice la numărul unic de urgenţă – 112.

Exit mobile version