Acasă Bani & Afaceri Elevii din Apele Vii au primit „cadou” de Sărbători un teren de...

Elevii din Apele Vii au primit „cadou” de Sărbători un teren de sport multifuncţional

Terenul multisport are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, iar valoarea lucrărilor s-a ridicat la peste 320.000 lei, bani proveniţi de la bugetul local.

La finalul lunii noiembrie, administraţia locală din comuna Apele Vii a făcut recepţia terenului de sport multifuncţional de la şcoala din localitate, o bucurie pentru elevii de toate vârstele. Copiii au inaugurat terenul în cadrul unui eveniment în care cadrele didactice i-au implicat într-o serie de jocuri şi concursuri sportive.

Teren multisport de 800 metri pătraţi

Terenul multisport are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, iar valoarea lucrărilor s-a ridicat la peste 320.000 lei, bani proveniţi de la bugetul local.

„Copiii sunt fericiți, profesorii la fel. Este un teren iluminat, multifuncțional, modern, realizat ca la carte. Am verificat îndeaproape lucrările din fiecare etapă, de la turnarea betonului. Ne bucurăm şi noi de bucuria elevilor”, a declarat primarul din Apele Vii, Augustin Stanciu.

Primăria va continua cu investiţiile pe plan sportiv, de data aceasta printr-un proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru o bază ultramodernă.
„Avem studiu de fezabilitate, toate avizele de la CNI pentru o bază sportivă cu gazon natural, săli de antrenament, vestiare, tribune, locuri de parcare. Va fi încă o investiţie importantă pentru comunitatea noastră”, a spus edilul.

18 kilometri de canalizare vor fi realizaţi prin „Anghel Saligny”

Primăria va demara curând un proiect pentru 18 kilometri de canalizare prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, după care administraţia are în plan asfaltarea a 7,5 kilometri de drumuri, prin acelaşi program: „Începem cu canalizarea, ca să introducem reţeaua şi apoi să asfaltăm, ca să nu spargem ce am realizat. Avem prevăzută în buget cofinanțarea pentru toate investițiile de pe agenda noastră”, a precizat primarul.

Ce proiecte mai pregăteşte Primăria Apele Vii

Cel mai amplu proiect avut în vedere de autorităţi este introducerea reţelei de gaze: „Avem studiu de fezabilitate pentru gaze, dar este vorba despre un proiect la nivel macro, care va cuprinde mai multe comune, Leu, Castranova, Apele Vii, Celaru, Amărăștii de Jos și de Sus. Este un proiect foarte important pentru noi”, a declarat Augustin Stanciu.

„Suntem înscriși și pentru proiectul de iluminat led inteligent, așteptăm normele de aplicare. Avem dotări la nivelul primăriei, toate utilajele necesare pentru activități. Mi-am pus toată puterea în slujba comunității, pentru că mai târziu, după noi, rămân faptele. Trebuie să ai consiliul local alături, echipă dedicată. Mergem mai departe!”, a transmis primarul.
Acesta a mai adăugat că îşi doreşte să amenajeze şi o capelă în locul vechii şcoli din localitate, o iniţiativă bine primită de comunitate. Primăria a realizat o expertiză tehnică a clădirii, iar concluzia a fost că aceasta nu mai poate fi reabilitată, însă Direcţia de Cultură nu a aprobat demolarea.

„Noi avem o şcoală amenajată modern, iar acea clădire zace în paragină. Este păcat să nu facem ceva în folosul cetăţenilor, care îşi doresc această capelă. Avem trei biserici în comună şi este nevoie de această capelă, care ar fi exact lângă una dintre ele”, a explicat Augustin Stanciu.

Exit mobile version