Acasă Local Dolj Cartierul Sărari nu scapă de apa murdară de la robinet

Cartierul Sărari nu scapă de apa murdară de la robinet

Apă cu mâl, așa spun proprietarii din Sărari că le curge la robinet
Apă cu mâl, așa spun proprietarii din Sărari că le curge la robinet

În urmă cu aproape o jumătate de an, Gazeta de Sud prezenta situația a sute de apartamente din cartierul craiovean Sărari care aveau la robinet apă tulbure. Locatarii făcuseră sesizări către operatorul de apă şi canal, dar apa tot murdară a rămas. Compania de Apă Oltenia a curățat rețeaua de apă potabilă, dar minunea nu a ținut prea mult. La această dată, proprietarii se găsesc în aceeași situație, la robinet curge apă murdară.

A trecut aproape un an și craiovenii, care locuiesc în cartierul Sărari, au la robinet apă tulbure. Zeci de blocuri din cartierul Sărari sunt în această situație. Locatarii deschid robinetul la bucătărie sau la baie şi pe conductă vine apă murdară, plină cu mâl şi rugină. Sunt în această situaţie proprietarii din Asociaţia de proprietari 1 și 2 Sărari – Mircești. Reprezentanţii celor două asociații de proprietari spun că au făcut demersurile necesare către operatorul de apă și canal, dar rezultatul nu este unul benefic pentru locatari. Apa la robinet tot tulbure a rămas.

„Apa este tulbure.Locatarii se plâng și pe bună dreptate. După multe sesizări, cei de la CAO au venit și au făcut purjarea instalației. Pe moment, apa s-a limpezit. Ulterior, impuritățile au reapărut și apa de la robinet este de culoare maronie. Ne-au sesizat locatarii, iar noi am sesizat, la rândul nostru Compania. Noi, la adunarea generală, am chemat reprezentanţii Companiei de Apă, ne-au spus că vor face tot posibilul să remedieze situaţia, că vor urmări reţeaua de apă să vadă de unde pleacă această apă murdară. Cu siguranță este o problemă aici. Cartierul nostru a avut probleme cu calitatea apei potabile. Au făcut operațiunea aceea de purjare, au luat mostre, dar apa tot gălbuie a rămas”, spune adminstratorul Asociaţiei de proprietari 1 Sărari-Mirceşti, Manuela Cotoi.

Apă murdară

Proprietarii sunt revoltaţi, au ajuns să-și piardă răbdarea.Promisiunile operatorului de apă și canal au rămas tot la stadiul de promisiuni, nimic concret. Unii dintre locatari spun că din cauza acestei ape cu mâl şi rugină li s-au stricat maşinile de spălat. Nemulţumirea lor este îndreptăţită deoarece nu pot folosi apa din reţea nici măcar pentru spălat. Nu se mai pune problema de băut sau preparat hrana.

„Vă cerem ajutorul în rezolvarea problemei apei potabile din cartierul Sărari despre care ati mai scris. Din păcate nu s-a rezolvat. Au fost transmise numeroase sesizări ,atât din partea asociației cât si din partea locatarilor.dar din păcate fără rezultat. Le-am comunicat într-o adresă scrisă că apa potabilă pe care o furnizează poate reprezenta un pericol pentru sănătatea publică, dacă apa murdară este folosită pentru spălatul vaselor sau gătit.
Pur si simplu nu-i intereseaza problema cu care ne confruntam .
Vă trimit o înregistrare sugestivă din care puteți trage concluzii vis-a-vis de pericolul la care suntem expuși de o societate care are ca obiectiv asigurarea unui serviciu esențial în viața de zi cu zi”, a scris un locatar pe adresa redacției GdS.

Într-adevăr în filmul transmis de locatar, apa de la robinet își pierde una dintre cele trei calități cunoscute de noi toți, insipidă, inodoră, incoloră. Ultima calitate este clar afectată, apa de la robinet are o culoare maronie.

Asociațiile se plâng

Povestea apei cu mâl și rugină este confirmată chiar de reprezentanţii respectivelor asociații de proprietari și ei locatari în aceste blocuri.

Apa este murdară. Au venit cei de la CAO au ridicat probe, nu se întâmplă nimic. Mi-au trimis şi mie proprietarii fotografii. Au chemat proprietarii pe cei de la CAO, să ridice probe, să se uite la conducte, dar degeaba. La blocul M5 este aceeaşi problemă. Nu ştim ce rezultate au fost la probele ridicate de anagajaţii de la CAO. Un locatar s-a dus cu apa şi l-au apostrofat: Ce domne, ai pus vopsea în apă?”, povesteşte Gheorghe Albu, preşedintele Asociaţiei de propreitari nr.1 Sărari-Mirceşti.

La asociația vecină încă nu s-a plâns nimeni, dar asta nu înseamnă că nu poate fi afectată calitatea apei care curge la robinet.

Și noi am avut probleme cu apa în urmă cu câteva luni. Nu știu la acest moment ce se mai întâmplă. Locatarii nu au mai sesizat nimic până la această dată, chiar dacă apa este tulbure la asociație nu s-a plâns nimeni. Posibil ca din când în când calitatea apei să fie afectată, dar proprietarii nu au venit la asociație să se plângă”, spune Leonid Dincă administratorul asociației de proprietari 2 Sărari Mircești.

CAO, care este cauza?

În urmă cu ceva timp, CAO dădea vina pe depunerile de pe conductele rețelei de apă. Instalația a fost curățată de impurități sau de reziduuri cu ajutorul unui curent de apă sub presiune de către angajații CAO. Nu a trecut mult timp, impuritățile și reziduurile au reapărut în interiorul rețelei de apă. Nu cumva, CAO trebuie să caute cauza acestor depuneri și să nu mai piardă timpul cu curățarea?

Exit mobile version