Acasă Local Dolj Agentul termic, pârâu în subsolul blocului în loc de căldură în apartamente

Agentul termic, pârâu în subsolul blocului în loc de căldură în apartamente

Într-un bloc din Craiova, căldura furnizată de Termo Urban „se revarsă” în subsol. Agentul termic furnizat de operator, pentru încălzirea locuinţelor, nu ajunge în caloriferele din apartamentele locatarilor, ci în subsol.


Proprietarii spun că sunt păgubiţi de două ori. O dată că nu primesc căldură în parametri normali, în al doilea rând, apa fierbinte zace în subsol şi se îmbibă în fundaţia blocului. Locatarii au sunat la furnizorul de căldură şi au sesizat că este o avarie la blocul 56 B din cartierul Craioviţa Nouă. Termo Urban a fost anunţată imediat ce a început furnizarea căldurii în noaptea de 19 octombrie. De atunci a trecut o săptămână şi apa din conductele termoficării curge tot în subsolul blocului. Angajaţii furnizorului au venit au săpat un canal, au împrejmuit locul şi au lăsat lucrarea aşa.

„Când au dat drumul la căldură, am văzut că vine apă în subsol. Dimineaţa nu poţi să stai în casa scării din cauza aburului. Agentul termic nu mai ajunge în caloriferele din bloc se duce în subsolul blocului. Eu nu-i înţeleg pe cei de la Termo, de ce lasă apa asta caldă să curgă. Pierderile astea cine le plăteşte? Bine că se duce apa în pământ că aşa ar ajuge peste noi la parter. Partea proastă este că bălteşte aici şi afectează fundaţia blocului. Să vedeţi ce este în spatele blocului. Au săpat, au ajuns la conductă, au văzut că este spartă şi au lăsat-o aşa. Văd că au adus alta ca să o înlocuiască, dar zace aici de câteva zile. Muncitorii au spus că sunt puţini şi au mai multe intervenţii, nu fac faţă”, explică un locatar din blocul 56 B de pe strada Emil Gârleanu din Craioviţa Nouă.

Un pârâu în subsol

Proprietarii spun că din cauza nepăsării Termoficării s-au ales cu un pârâu în subsolul blocului, în loc de căldură în locuinţe. Conducta de agent termic este spartă şi apa fierbinte şi-a făcut loc pe canalul termic şi se revarsă de câteva zile în bloc. Acum, locatarii se întreabă dacă tot ei vor suporta aceste pierderi. În plus, au observat că Termo Urban a început furnizarea căldurii pe timp de noapte, dar gigacalorimetrul, apartaul care măsoară consumul, lipseşte.

„Nu ştim ce va fi cu apa asta care se duce în pământ. Pleacă din punctul termic şi ajunge în subsol, dar pierderea asta cine o suportă? Totodată, sunt lucruri care nu se leagă. Avem o săptămână de când se furnizează noaptea căldură, dar noi nu avem gigacalorimetrul montat. Ne dă Termo, aşa, gratuit căldură? Eu nu cred. Să vină să rezolve avaria. Muncitorii trec o oră, două şi pleacă în altă parte. Acum au spus că au o intervenţie chiar la punctul termic”, spune un alt proprietar din bloc.

Intervenţie amânată

Echipele Termoficării amână intervenţia de câteva zile. Lucrările se fac cu încetinitorul din lipsă de personal, după cum susţine preşedintele asociaţiei de proprietari că a fost informat de cei de la Termo Urban.


„Eu am vorbit cu Ovidiu, maistrul de zonă. Mi-a spus că a adus ţeava, dar acum este la punctul termic 2 că au o intervenţie acolo şi după vine la noi. Închide partea asta de conductă ca să nu mai curgă apă în subsol. Mă întrebă dacă îi dau acordul şi să anunţăm locatarii. Şi eu am zis să închidă, că s-a inundat tot subsolul. Mâine, să vină cu echipa să termine lucrarea. A venit şi directoarea de la Termo aici. Eu le-am spus să angajeze muncitori decât să ţină oameni la birou. Ei au promis că rezolvă, aşa au zis şi în faţa directoarei, dar a trecut o săptămână. Era bine să închidă, că încă este vremea bună Aşa făceau lucrarea mai repede”, explică preşedintele Asociaţiei de proprietari 12 Emil Gârleanu, Ion Dincă.
Întrebaţi de avaria de pe strada Emil Gârleanu din Craioviţa Nouă, reprezentanţii Termo Urban au spus că se rezolvă. „Da, este o problemă, diseară este rezolvată„, a spus Lorena Voican, director Termo Urban.

Exit mobile version