Acasă Local Dolj Primăria Craiova a anonimizat şi asociaţiile de proprietari?

Primăria Craiova a anonimizat şi asociaţiile de proprietari?

Primăria Craiova a secretizat şi asociaţiile de proprietari? Listele cu asociaţiile de proprietari din Craiova, cu administratorii atestaţi şi cu cei care şi-au pierdut atestatele au dispărut de pe site-ul Primăriei Craiova, deşi au fost afişate aici de ani buni. Dispariţia acestor liste conincide cu anonimizarea de către primărie a numelor persoanelor fizice care cer autorizaţii de construire sau certificat de urbanism.

Decizia Primăriei craiova de anonimizare a numelor persoanelor fizice care primesc autorizații de construire şi certificate de urbnism nu s-a oprit aici. Administraţia locală a scos de pe site-ul primăriei lisa cu asociaţiile de proprietari din Craiova precum şi lista cu administratorii de condominii, persoane fizice şi juridice. Trebuie spus că aici persoanele interesate găseau lista cu toate cele peste patru sute de asociaţii de proprietari din Craiova. În liste era trecut numele preşedintelui, administratorului, adresa şi numărul de telefon de la sediul asociaţiei.
Până luna trecută toate aceste date se aflau afişate pe site-ul Primăriei Craiova la rubrica „Informaţii publice”, aşa cum se găseau aici şi autorizaţiile de construire şi certificatele de urbanism. Oricare dintre proprietarii interesaţi puteau accesa pagina primăriei ca să afle de aici cine este preşedintele, administratorul şi adresa oricărei asociaţii de proprietari. Tot aici găseai şi un telefon de contact, în cazul în care era necesar să contactezi o asociaţie de proprietari. O altă listă afişată până bine de curând la rubrica „informaţii publice” cuprindea numele şi numărul persoanelor care practică activitatea de administrator condominii, fie că era persoană fizică sau juridică atestată. Lista cu pricina putea fi consultată de oricare craiovean care locuieşte la bloc. Acesta avea posibilitatea să vadă dacă administratorul de la asociaţia lui mai este angajat şi în alte asociaţii sau firma de administrare mai prestează pentru alte asociaţii de proprietari.

Lista cu asociațiile de proprietari
Lista cu asociațiile de proprietari


Aceste liste erau foarte importante pentru locatari fiindcă le puteau consulta şi vedea care administratori au atestatul retras şi din care cauză. Cu alte cuvinte, acei administratori nu mai aveau drept de-a practica profesia de administrator condominii. Cu toate acestea unii dintre ei ascundeau acest lucru locatarilor şi îşi continuau activitatea la asociaţiile de proprietari. De cele mai multe ori acest lucru se întâmpla cu acordul preşedintelui şi comitetului asociaţiei de proprietari. De actualizarea acestor date se ocupă Serviciul coordonare asociaţii de proprietari.

Listele cu asociaţiile de proprietari, şterse cu buretele de pe site-ul primăriei

La această dată tabelele cu asociaţiile de proprietari, listele cu administratorii şi cele cu administratorii cărora li s-au retras atestatele au dispărut de pe siteul Primăriei Craiova fără nici o explicaţie.
Proprietarii interesaţi găsesc aici doar un „Comunicat în atenţia asociaţiilor de proprietari/locatari de pe raza municipiului Craiova”. În comunicat se face vorbire despre obligaţiile pe care le au reprezentanţii proprietarilor şi angajaţii asociaţiilor de proprietari, în speţă administratorii. Tot aici se spune că asociaţia este obligată să aibă un cont bancar unic, că proprietarii trebuie să adopte un Regulament al condominiului. Se dau detalii despre organizarea Adunării generale sau modul în care se poate diviza o asociaţie de proprietari. Se precizează că administratorul are dreptul să ţină în casierie numerar, în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei.

Ori se anonimizează, ori se actualizează

Adriana Cîmpeanu, directorul executiv al Direcţiei Fond Locativ Control Asociaţii Locatari spune că nu crede că listele cu asociaţiile de proprietari au fost anonimizate. „Nu ştiu clar, dar eu nu cred că listele cu asociaţiile de proprietari şi administratorii au fost anonimizate. Mai degrabă ele vor fi reactualizate pentru că ni s-a cerut o bază de date. Au avut loc modificări în urma alegerilor, au apărut asociaţii noi„, este de părere Adriana Cîmpeanu

Exit mobile version