Acasă Local (VIDEO) Centura de nord a Craiovei a fost reasfaltată integral

(VIDEO) Centura de nord a Craiovei a fost reasfaltată integral

Centura de nord a Craiovei are de acum un nou strat de asfalt. Varianta ocolitoare a municipiului a intrat în reparaţii capitale la jumătatea lunii iulie, lucrările fiind gata în aceste zile. Constructorul mai are de trasat marcajele rutiere.

Centura Craiova Nord a mai fost reparată pe porţiuni, dar în această vară au fost turnate primele covoare asfaltice de la inaugurarea ei (decembrie 2006). De fapt, a fost frezat stratul vechi de asfalt şi turnat un covor asfaltic pe toată lungimea centurii. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova a fost cea care a anunţat, pe pagina oficială de Facebook, că „au fost finalizate lucrările de așternere a covorului asfaltic pe Centura de Nord Craiova“.

Centura de nord a Craiovei, asfaltată mai mult noaptea

Lucrările au durat aproape două luni și s-au efectuat în special pe timpul nopții, pentru un impact scăzut asupra traficului rutier. „Acest drum, Centura de Nord Craiova, are o importanță majoră asupra traficului rutier din zona municipiului Craiova. Nu a mai fost așternut covor asfaltic pe toată lungimea acestuia, 14 km, din 2007, anul când a fost dat în trafic. În această săptămână vor demara lucrările de execuție a marcajelor rutiere“, a anunţat directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Lucrările de asfaltare a Centurii Craiova Nord au fost executate de Strade Bauunternehmung SRL, în baza acordului cadru de întreţinere a drumurilor naţionale încheiat cu CNAIR, prin DRDP Craiova.

Firma din Craiova s-a ocupat în ultimii trei ani de întreţinerea drumurilor naţionale din Dolj, turnând covoare asfaltice şi pe DN 65 Craiova – Piteşti.

Exit mobile version