Acasă Local Imobil din centrul Craiovei, scos la licitaţie de primărie

Imobil din centrul Craiovei, scos la licitaţie de primărie

Primăria Craiova vrea să scape de un imobil cu o suprafaţă construită desfăşurată de 94 mp situat pe strada Nicolae Titulescu. Clădirea din zona centrală a oraşului se află în stare avansată de degradare.

Imobilul de pe strada Nicolae Titulescu, scos la licitaţie de Primăria Craiova, are o suprafaţă construită desfăşurată de 94 mp, în timp ce terenul aferent are 52 mp (Foto: Claudiu Tudor)

Imobil din centrul Craiovei, scos la licitaţie de primărie. Autorităţile locale din Craiova au scos la mezat un imobil din zona centrală a oraşului. Este vorba de o clădire cu o suprafaţă construită desfăşurată de 94 mp situată pe strada Nicolae Titulescu, nr. 8, şi de terenul aferent acesteia, care are 52 metri pătraţi.

Imobilul aparţine domeniului privat al municipiului Craiova, însă se află într-o stare avansată de degradare, iar primăria consideră că nu rentează reabilitarea lui. Aşa că l-a scos la vânzare, prin licitaţie publică. Clădirea se află la stradă, chiar după imobilul în care a funcţionat Spitalul „Filantropia“, intrat în posesia Casei de Pensii Dolj.

Anunţul privind vânzarea a fost postat ieri, pe site-ul primăriei, cu termen limită de depunere a ofertelor data de 19 septembrie (ora 09.45). Pentru orice fel de clarificări, data limită de solicitare este 12 septembrie. „Obiectul vânzării prin licitaţie publică îl constituie bunul imobil compus din construcţie şi teren, ce aparţine domeniului privat al Municipiului Craiova, situat în strada Nicolae Titulescu nr. 8, identificat conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 82/28.02.2022“, se arată în anunţul postat de primărie.

Imobil din centrul Craiovei, scos la licitaţie de primărie. Licitaţia va pleca de la 81.000 de euro

Într-adevăr, în şedinţa ordinară din 28 februarie Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat vânzare, prin licitaţie publică, a bunului imobil compus din construcţie, cu suprafaţa construită desfăşurată de 94 mp şi teren aferent, în suprafaţă de 52 mp, care aparţine domeniului privat al municipiului Craiova, situat în strada Nicolae Titulescu nr. 8 (fost nr. 18). Tot prin acelaşi proiect de hotărâre au fost aprobate studiul de oportunitate şi documentaţia de atribuire privind vânzarea.

Patru luni mai târziu, CL Craiova şi-a însuşit şi raportul de evaluare având ca obiect preţul de pornire al vânzării, prin licitaţie publică, a imobilului de pe strada Nicolae Titulescu, nr. 8. Potrivit documentului întocmit de evaluatorul acreditat de primărie, preţul fără TVA al imobilului raportat la zonă şi la preţul pieţei ar fi de 401.072 lei, echivalentul a 81.100 euro.

„În cadrul raportului de evaluare, în urma analizelor şi calculelor efectuate, s-a obţinut pentru preţul de pornire al vânzării prin licitaţie publică valoarea totală de 401.072 lei – echivalentul a 81.100 euro, din care valoare construcţiei de 298.883 lei echivalentul a 60.437 euro, iar valoarea terenului de 102.189 lei – echivalentul a 20.664 euro. Conversia lei/euro a fost făcută la cursul de referință BNR de 4,9454 lei/euro, curs valutar din 09.06.2022, data efectivă la care a fost inspectat imobilul şi făcută evaluarea“, se specifica în evaluarea aprobată în şedinţa din 30 iunie 2022 a Consiliului Local. 

Clădirea este în paragină, iar renovarea ei „ar conduce la cheltuieli importante“

Suma de 81.100 euro este cea de la care va pleca, de fapt, licitaţia. Asta dacă se va prezenta vreo firmă care să fie interesată de cumpărarea imobilului respectiv. Clădirea este în paragină, având tencuiala căzută şi acoperişul degradat, iar primăria consideră că renovarea ei „ar conduce la cheltuieli importante“.

De aceea s-ar impune vânzarea, fapt ce ar duce la „creşterea potenţialului zonei din punct de vedere al dotărilor economico-sociale, la crearea unor noi locuri de muncă prin dezvoltarea sectorului privat şi la atragerea de venituri suplimentare la bugetul local al municipiului Craiova“, după cum se arată în studiul de oportunitate privind vânzarea imobilului de pe strada Nicolae Titulescu.

Exit mobile version