Acasă Local Dolj Din toamnă, craiovenii vor avea containere îngropate

Din toamnă, craiovenii vor avea containere îngropate

Containere
Containere

În Craiova, lucrările pentru containerele îngropate se apropie de final. O lună și jumătate mai are constructorul până la încheierea lucrărilor și recepția celor 438 de platforme cu containere îngropate, câte sunt prevăzute în contractul pe fonduri europene.După aproape patru ani şi multe prelungiri, lucrările la platformele de gunoi cu containere îngropate au intrat pe ultima sută de metri.

Înțeleg că mai sunt câteva platforme, unde se pun borduri și pavele. Am înțeles de la constructor că mai sunt de săpat patru pe care le face săptămâna viitoare. Ulterior începem recepția lor. Este o procedură clară și într-o lună și jumătate trebuie încheiată spune Cosmin Durle, administratorul județului Dolj.

Reamintim, Consiliul Județean Dolj demara în 2012 un amplu proiect finanțat cu fonduri europene pe Masterplanul de Deșeuri, intitulat Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul Dolj. Un an mai târziu obținea finanțarea. Proiectul a avut o serie de poticneli ani în şir.
În cele din urmă, Consiliul Județean Dolj și SC European Waste Technology SRL, în calitate de lider al Asocierii SC European Waste Technology SRL – Nord Engineering SRL au semnat contractul în octombrie 2017.Contractul are o valoare totală de 34.380.393 lei, inclusiv TVA. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi.
Investiția care vizează containerele îngropate face parte din proiectul cu finanțare europeană Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Dolj.

Exit mobile version