Acasă Local Dolj Viceprimarul din Greceşti, mort în timpul vacanţei în Grecia

Viceprimarul din Greceşti, mort în timpul vacanţei în Grecia

Viceprimarul din Greceşti, Sorin Calu
Viceprimarul din Greceşti, Sorin Calu

Viceprimarul comunei doljene Greceşti, Daniel Sorin Calu, a murit sâmbătă, 6 august, în timp ce se afla în vacanţă în Grecia. Acesta a suferit un accident vascular şi a încetat din viaţă. Este al treilea doljean care îşi pierde viaţa în Grecia, în mai puţin de o lună.

Sorin Calu se afla în vacanţă alături de soţie, cei doi copii şi de alte câteva rude, când a avut loc tragedia. Concediul familiei Calu începuse pe 1 august, iar duminică, 8 august, ar fi trebuit să fie deja acasă. Numai că nenorocirea a venit chiar înainte de plecarea spre casă. Potrivit apropiaţilor, viceprimarului i s-a făcut rău sâmbătă, iar familia şi cei de la pensiunea la care se aflau cazaţi au chemat imediat salvarea. Două ore mai târziu, Sorin Calu se stingea pe un pat de spital din Grecia pentru că suferise un accident vascular care i-a curmat viaţa.

„Au plecat mai mulţi în Grecia, cu două maşini. Era domnul viceprimar cu soţia, cu copii şi alte rude. Sâmbătă, pe 6 august, am înţeles că i s-a făcut rău, a ajuns la spital, însă a murit după vreo două ore. Făcuse accident vascular. Din câte am auzit, cel mai probabil miercuri îl vor aduce acasă. Nu ştim să fi avut ceva probleme de sănătate, doar că de când îndeplinea atribuţiile de primar, a fost foarte stresat, a avut ceva probleme cu primarul de dinainte. Domnul Sorin era de un respect de nedescris faţă de toată lumea. Ne pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat, este o adevărată nenorocire. Oamenii din comună îl iubeau foarte mult“, a povestit o angajată a Primăriei Greceşti.

Mesaje dureroase din partea prietenilor

Imediat cum au aflat vestea tragică, prietenii şi cunoştinţele viceprimarului deja au început să transmită mesaje de condoleanţe către familie. „Dumnezeu să-l odihnească! Nu realizez, nu-mi vine a crede că Sorin al nostru, prietenul nostru nu mai este cu noi. Odihnă veşnică, vei rămâne în sufletele noastre mereu, prietenul nostru şi omul nostru drag. Te vom iubi şi ne vom aduce mereu aminte de chipul tău drag. Rămas bun, prietene!“, a scris un prieten.
„Va rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna. Dumnezeu să îl odihnească!“, a scris o altă cunoştinţă.
„Dumnezeu să vă dea putere! Trist, mare durere, nedreptate și îți vine să te întrebi: de ce? Dumnezeu are socotelile lui! Odihna veșnică!“, a scris o altă persoană.

Daniel Sorin Calu avea funcţia de viceprimar în comuna Greceşti, însă îndeplinea atribuţii de primar, după ce primarul comunei ar fi fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de integritate. Trupul neînsufleţit al edilului se află în Grecia şi urmează să fie repatriat în România, pentru a fi înmormântat. Acesta avea doar 44 de ani.

Trei doljeni au murit în Grecia, în mai puţin de o lună

În mai puţin de o lună, trei doljeni şi-au găsit sfârşitul în Grecia. Este vorba despre Radu Dinu, fiul primarului din Amărăştii de Jos, care s-a înecat în Lefkada, chiar în prima zi de vacanţă. Acesta avea o vârstă de doar 25 de ani. De asemenea, avocatul craiovean Andrei Ouatu s-a stins, la 44 de ani, în timp ce se plimba cu bicicleta pe un traseu montan complicat din Lefkada (Grecia), la sfârşitul lunii iulie. Bărbatul era pasionat de ciclism şi se implica mereu în activităţi legate de acest domeniu. Însă, în timpul traseului, lui Andrei i s-a făcut rău şi a murit chiar sub ochii celor cu care urma traseul montan. Se pare că acesta a suferit un accident vascular.

Sorin Calu, viceprimarul comunei Greceşti este cel de-al treilea doljean care s-a stins în timpul vacanţei din Grecia, tot la 44 de ani, şi tot din cauza unui accident vascular, ca şi Andrei Ouatu.

Citeşte şi: Bate vântul în declaraţiile de avere ale şefilor ISU Dolj

Exit mobile version