Acasă Local Va fi restricţionată circulaţia în centrul Craiovei?

Va fi restricţionată circulaţia în centrul Craiovei?

Traficul ar putea fi oprit în centrul orașului

Unii consilieri locali propun restricţionarea totală sau parţială a circulaţiei autovehiculelor în centrul oraşului, la fiecare sfârșit de săptămână, în cursul lunii august.

Două artere de circulaţie din centrul Craiovei s-ar putea transforma la fiecare final de săptămână în artere pietonale. Asta este, de fapt, solicitarea grupului USR din Consiliul Local Craiova, care a venit cu un proiect de hotărâre în acest sens. Restricţionarea traficului rutier ar urma să aibă loc începând de vineri, ora 19.00, până duminică, ora 23.00. Vizate sunt strada Popa Șapcă, strada A. I. Cuza, tronsonul cuprins între intersecția cu strada Unirii și intersecția cu strada Romul şi strada Unirii, tronsonul cuprins între intersecția cu strada Mihail Viteazu și intersecția cu strada A.I. Cuza.

Iniţiatorii proiectului spun că „pietonalizarea, chiar şi temporară a unor artere de circulaţie reprezeintă un pas curajos spre tranziţia către un oraş al oamenilor, un pas important pentru o viaţă urbană de calitate“. „Prin pietonalizarea străzilor se doreşte valorificarea spaţiului public, creşterea siguranţei pentru pietoni şi biciclişti şi încurajarea activităţilor recreaţionale în spaţiul public“, se arată în expunerea de motive a proiectului de HCL.

Executivul are altă părere

În replică, Primăria Craiova, printr-un raport de specialitate, spune că această măsură ar fi inoportună. „Mențiunea ce se impune a fi făcută este aceea că au fost demarate studii de trafic pentru zona ce se propune a fi restricționată, concuziile simulării de trafic indicând faptul inoportunității propunerii de restricționare. Astfel, se constată o creștere semnificativă de trafic pe Calea București, strada Arieș și strada Mihail Kogălniceanu, acest lucru ducând astfel la consecința ştrangulării circulației pe artele principale“, se arată în raportul de specialitate.

De asemenea, primăria mai spune că „orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliţiei rutiere”. Drept urmare, executivul propune „respingerea proiectului de hotărare pentru restricționarea circulației autovehiculelor în centrul orașului pe timp de weekend“. Lucrurile vor fi însă tranşate în şedinţa Consiliului Local de joi, 28 iulie.

Exit mobile version