Acasă Local Noi reguli pentru trotinetele electrice care circulă în parcurile Craiovei

Noi reguli pentru trotinetele electrice care circulă în parcurile Craiovei

În Craiova se va interzice circulaţia trotinetelor electrice pe aleile din parcuri. Acestea vor circula doar pe pistele amenajate și marcate în mod corespunzător. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu bicicletele.

Trotinete

Primăria a lansat în urmă cu o lună, în consultare publică, o modificare a Regulamentului privind parcurile, grădina botanică, locurile de joacă, locurile de odihnă, grădinile de cartier și terenurile de sport aflate în administrarea RAADPFL Craiova. Modificarea viza circulaţia bicicletelor şi trotinetelor în parcurile şi grădinile publice ale oraşului şi a venit la solicitarea consilierilor locali.

Până la acest moment era reglementată doar circulaţia bicicletelor în parcurile şi grădinile publice ale oraşului, trotinetele electrice scăpând din vedere autorităţilor. Folosirea unor astfel de vehicule în parcuri nu era reglementată în niciun fel. Actualul regulament în vigoare făcând referire doar la biciclete, patine cu rotile, scutere nemotorizate şi autovehicule. Trotinetele electrice, principalul pericol din parcurile Craiovei, nu erau nici permise, dar nici interzise.

Pistă de biciclete şi trotinete

Trotinetele electrice vor circula doar pe pistele special amenajate

Acum, potrivit acestei modificări, în parcurile din municipiu va fi permisă circulaţia trotinetelor electrice doar pe pistele amenajate și marcate în mod corespunzător. Autorităţile locale vin cu aceste modificări drept răspuns la solicitările unora dintre consilierii locali. Propunerea vizează două modificări la articolul 5 din Regulament, inserând în text şi trotinetele electrice.

„Pentru siguranța utilizatorilor, plimbarea pe biciclete și trotinete electrice în parcuri este permisă doar pe pistele amenajate și marcate în mod corespunzător”, se arată în art. 5 alin. (10), după modificare.

Totodată se va modifica şi alineatul 16 din acelaşi Regulament. Acesta va avea un alt conţinut:

„Este interzis accesul tuturor vehiculelor sau autovehiculelor, cu excepţia bicicletelor, trotinetelor electrice și a celor autorizate (vehicule de serviciu, pentru prestarea de servicii de amenajare şi întreţinere, pentru lucrări de interes public, de intervenţii la reţelele edilitare, pentru aprovizionare), precum şi al celor aflate în misiune”.

Modificările vor fi dezbătute şi supuse aprobării în şedinţa de Consiliu Local de joi, 28.07.2022.

Exit mobile version