Acasă Local Au venit banii de la „Anghel Saligny”! Ce drum judeţean din Dolj...

Au venit banii de la „Anghel Saligny”! Ce drum judeţean din Dolj va fi modernizat

Încă un drum judeţean important din Dolj va fi modernizat. Este vorba de DJ 606A, Breasta - Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scaiești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – Iordăchești – Piria – limita cu județul Mehedinți. Banii vin prin Programul „Anghel Saligny”.

Au venit banii din Programul Național „Anghel Saligny”. Încă un drum judeţean important din Dolj va fi modernizat.

Au venit banii de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Ministerul a publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, lista obiectivelor de investiţii pentru care a fost aprobată finanţarea.

În județul Dolj, din cele 181 de solicitări depuse, vor primi finanțare 146 obiective de investiții, în valoare totală de 1.498.379.242,82 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor. Din aceşti bani, 140 de milioane de lei, adică 28 de milioane de euro, ajung la Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, pentru reabilitarea drumului judeţean 606A, Breasta – Piria – limita cu judeţul Mehedinţi. 

„Modernizăm o nouă arteră rutieră importantă a judeţului Dolj, de data asta cu bani guvernamentali, din fondurile Programului Național de Investiții «Anghel Saligny». 140 de milioane de lei este suma pe care o avem la dispoziției pentru lucrări de reabilitare ale drumului DJ 606A, Breasta – Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scaiești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – Iordăchești – Piria – limita cu județul Mehedinți. Proiectul tehnic și toată documentația necesară pentru acest drum sunt deja întocmite, astfel că, în cel mai scurt timp, vom demara licitația pentru desemnarea unui constructor.

Cele mai ample lucrări se vor efectua pe tronsonul 2 al drumului județean, între Scaiești și limita cu județul Mehedinți, pe o lungime de peste 25 de kilometri, acolo unde se vor realiza consolidări ale structurii drumului, se vor amenaja șanțuri și trotuare și se vor reabilita poduri și podețe. Pe primul tronson, între Breasta și Scaiești, vom realiza lucrări de structură pentru a elimina efectele alunecărilor de teren“, a anunţat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare. 

Au venit banii de la „Anghel Saligny”. 303 milioane de euro ajung în Dolj

Prin PNI „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Bugetul total al programului este de 65,5 miliarde de lei, iar până la termenul final de depunere a solicitărilor, cererile din partea autorităților locale şi judeţene însumau 137 de miliarde de lei. 

Au venit banii din Programul Național  „Anghel Saligny”. Încă un drum judeţean important din Dolj va fi modernizat.
Au venit banii din Programul Național „Anghel Saligny”. Încă un drum judeţean important din Dolj va fi modernizat.

Aprobarea finanțării proiectelor solicitate de administrațiile locale din județul Dolj, prin Programul „Anghel Saligny”, reprezintă un capital de peste 303 milioane de euro, care vor fi investiți în proiecte de infrastructură rutieră și de utilități. Banii au fost atrași atât de Consiliul Județean Dolj, cât și de 107 din cele 111 localități ale județului, inclusiv municipiul Craiova.

Exit mobile version