Acasă Actualitate Administratie Peste 3 miliarde de lei, din Programul „Anghel Saligny”, ajung în Dolj...

Peste 3 miliarde de lei, din Programul „Anghel Saligny”, ajung în Dolj și Olt

Peste 3 miliarde de lei, din Programul „Anghel Saligny
Peste 3 miliarde de lei, din Programul „Anghel Saligny", ajung în Dolj și Olt

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice a anunțat vineri că Lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” a fost finalizată pentru alte cinci județe și este publicată pe pagina ministerului. Între aceste județe sunt și Doljul și Oltul, care primesc peste trei miliarde de lei.

„Astfel, au fost finalizate și listele cu obiectivele de investiții ce vor fi realizate în județele Bacău, Olt, Dolj, Suceava și Constanța, urmând alocările și pentru celelalte județe. Aceste cinci județe se alătură celorlalte 16 (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program, ceea ce înseamnă că, până în prezent, am evaluat peste jumătate dintre județele țării”, a precizat ministrul.

Conform criteriilor de selectare, în județul Dolj, din cele 181 de solicitări depuse, vor primi finanțare 146 obiective de investiții, în valoare totală de 1.498.379.242,82 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor.

Pentru județul Olt, din totalul celor 214 solicitări, au fost aprobate 157 de obiective, în valoare totală de 1.601.045.200,40 lei, reprezentând aproximativ 60% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest județ.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Exit mobile version